Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Učenicima i studentima dodijeljene gradske stipendije

[]

Goričkim učenicima i studentima gradonačelnik Krešimir Ačkar uručio je danas u dvorani Gorica, Pučkog otvorenog učilišta, gradske stipendije. Ukupno je dodijeljena 61 stipendija, 49 učeničkih i 12 studentskih.

– Iznimno smo ponosni na činjenicu da smo jedini grad u RH koji osim ovih stipendija po kriteriju izvrsnosti i socijalnog statusa, dodjeljuje još i svim srednjoškolcima jednokratne stipendije koja je ove godine bila 800 kuna, no već iduće godine planirana je na visini od tisuću kuna za one s prebivalištem na području našeg grada. Imamo i stipendije za deficitarna zanimanja. Grad smo koji najviše ulaže u demografiju i obrazovanje, što nama daje dodatni podastreh da moramo nastaviti raditi tim tempom za naše učenike i dalje – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar te naglasio kako obrazovanje nikako ne smije biti luksuz.
U narednim mjesecima, učenici će tako mjesečno dobivati 500 kuna, a studenti 1 000 kuna.

21.12.2021. – Velika Gorica – Dodijeljene stipendije učenicima i studentima – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Svoju stipendiju ću uložiti u daljnje obrazovanje i općenito u sve što me interesira za obrazovanje – rekao je Dino Plodinec, maturant goričke Gimnazije.

21.12.2021. – Velika Gorica – Dodijeljene stipendije učenicima i studentima – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Učenica drugog razreda Gimnazije Velika Gorica, Ena Šaban, istaknula je kako ju je ova stipendija potaknula da i dalje nastavi s dobrim učenjem i svojim uspjesima, a potrošit će ju na daljnje obrazovanje ili putovanje.

21.12.2021. – Velika Gorica – Dodijeljene stipendije učenicima i studentima – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Čestitavši svim dobitnicima, gradonačelnik Ačkar, svima je poručio…

– Nikada nemojte odustajati od svojih snova i budite najbolji u onome što radite. Što god volite, za što god ste se odlučili budite u tome najbolje, dajte sve od sebe, jer jedino ta specijaliziranost po stručnim predmetima čini vas stručnima, potrebitima i konkurentnima. Ako si kuhar, budi najbolji kuhar. Ako si automehaničar, budi najbolji automehaničar. Ako si pravnik, budi vrhunski pravnik. Bilo koje zanimanje koje izabereš je nešto što se treba truditi i ne odustati od njega, a u konačnici i dati sve od sebe da budeš pri samome vrhu u onome što radiš.

Video:

 

Galerija fotografija: