Prijava

Vaša prijava

Veliko pojačanje: Marin Matoš vraća se u Kurilovec!

[]

Kad je prošle zime otišao trener Perica Vidak, bila je to velika, značajna promjena u kurilovečkom trećeligašu. Odlazak trenera koji je u Kurilovcu radio dvije i pol godine, koji je napravio sjajan posao, zatekao je ljude u klubu, no nije to bio i jedini šok koji su doživjeli tih dana. Nakon trenera, klub je napustio i kapetan, iskusni veznjak Marin Matoš, čovjek koji je bio produžena trenerova ruka na terenu, vođa u svlačionici…

Godina dana je prošla, burna u Kurilovcu, jer proljeće je s Markom Pancirovim bilo takvo da se nova promjena na klupi dogodila već prije kraja sezone, klupski vojnik Tihomir Pereković odradio je posao do kraja, da bi klupski vojnik Senad Harambašić krenuo slagati momčad praktički od nule. I uspio je, složio je kadar koji je itekako kompetitivan u teškom natjecanju kao što je ovogodišnja 3. HNL Središte, mladu i potentnu skupinu igrača kojoj je nedostajalo samo – iskustvo. Netko tko će biti produžena ruka trenera i vođa u svlačionici.

Za to se vrijeme Marin Matoš, čovjek koji savršeno odgovora tom opisu, borio za bodove u dresovima krapinskog Zagorca, pa ove jeseni i novog trećeligaša Ravnica. I cijelo vrijeme bio u kontaktu s čelnicima Kurilovca. Jedan od posljednjih razgovora, kažu ekskluzivne vijesti, donio je i dogovor o povratku.

– Da, vraća nam se Marin Matoš! Dobro će nam doći njegovo iskustvo, a gledamo već i prema naprijed…

Predsjednika Kurilovca Dražena Vujnovića sreli smo na subotnjoj jutarnjoj kavi, u društvu obitelji, novosti smo prevrtjeli “s nogu”, ali njih zapravo i nema previše. Otišao je golman Beljan, priliku će dobiti mladi Halilić, tako da ispada da je povratak veznjaka s prvoligaškim iskustvom najveća, ali zapravo i jedina novost.

Mata, kako su ga i u Kurilovcu zvali, vraća se nakon samo godinu dana, nije to neko posebno dugo razdoblje, ali okolnosti su takve da će na Udarniku zateći momčad koja nema nikakve veze s onom koju je lani u ovo doba napustio. Što ne znači, naravno, da se igrač Matoševe kvalitete i iskustva neće vrlo brzo nametnuti i biti vođa nekog novog Kurilovca. Treneru Harambašiću njegov dolazak je zaista veliko, značajno pojačanje.

Ovaj dio “gledamo prema naprijed” odnosi se, naravno, na opciju po kojoj bi 32-godišnji Matoš nakon još malo igranja nogometa, sezonu, dvije ili tri, ostao u klubu, na nekoj od funkcija. Što je, prema dojmu koji je ostao, vrlo logična odluka. Mata je nogometaš s lijepom karijerom, u kojoj je bio u Cibaliji, Slaven Belupu, Istri, Žalgirisu…, ali i obrazovan mladi čovjek, zainteresiran za sportski menadžment…

No o tom potom, još će neko vrijeme Matoš pomagati Kurilovcu prije svega na terenu. Pripreme za nastavak sezone kreću u ponedjeljak, trener Senad prozvat će više-manje isti kadar s kojim se rastao prije blagdana, plus Marin Matoš.

– Ne planiramo se više posebno pojačavati, vjerujemo da imamo dovoljno kvalitetan kadar za iznijeti sezonu do kraja – kaže predsjednik Vujnović.

Perica Vidak, by the way, i ove zime ide dalje na svom putu. Nakon godinu dana u Lučkom, evo baš je na Facebooku objavio, odlazi prema svom prvom inozemnom izazovu. O kojem se klubu i zemlji radi, zasad nismo doznali.

A i trener koji je preuzeo Kurilovec od Vidaka, Marko Pancirov, promijenio je posao ove zime. Više nije u Turopoljcu iz Kuča, koji je u potrazi za novim strategom, zasjeo je na klupu Zeline, koja se natječe u 4. HNL, rangu višem od Kučana. I ići će na Mraclin, kojeg je vodio, i Gradiće, za koje je igrao…