Prijava

Vaša prijava

Muzej Turopolja postao filmska kulisa!

[]

U prethodne tri sezone HTV je prikazivao iznimno uspješnu, nagrađivanu seriju Dalibora Matanića “Novine”, a od ove sezone isti redatelj izašao je s novim proizvodom. “Područje bez signala” priča je koja se odvija u izmišljenom hrvatskom gradiću, a snima se najvećim dijelom u Dugoj Resi.

Međutim, svoj doprinos dala je i Velika Gorica, odnosno jedna naša kultna građevina…

“Pratite najnoviju i nagrađivanu seriju ‘Područje bez signala’, koja se prikazuje na Prvom programu HRT-a svakog ponedjeljka u 21:05 sati? Onda ste možda primijetili da su pojedine scene snimane u Muzeju Turopolja!

Serija ‘Područje bez signala’ djelo je redatelja Dalibora Matanića i producentice Ankice Jurić Tilić, a nastala je prema istoimenom romanu Roberta Perišića. U šest epizoda pratimo priču dvojice Zagrepčana koji dolaze u od svih zaboravljen gradić Nuštin, s ciljem da ožive odavno propalu tvornicu, kako bi za misterioznog naručitelja proizveli turbinu kakva se već odavno ne proizvodi. Serija okuplja istaknuta glumačka imena poput Renea Bitorajca, Krešimira Mikića, Tihane Lazović, Gorana Bogdana, Jovane Stojiljković i brojnih drugih.

Prvi kat našeg muzeja postao je Muzej grada Nuština! Prostorije muzeja možete vidjeti u drugoj i trećoj epizodi koje su već emitirane, a ako ste ih slučajno propustili pogledajte ih na platformi HRTi”, objavio je Muzej Turopolja na svojoj Facebook stranici.

Eto, možda je i to dodatni razlog da obratite pažnju na novi uradak Dalibora Matanovića. Koji je, usput rečeno, ponovno odličan…