Prijava

Vaša prijava

Vozio s gotovo 2 promila u krvi, a policija ga zaustavila kod pilane Žužić

[]

Gorička policija u vikendu iza nas, od 14. – 17.siječnja od 22 do 6 sati, provela je akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ tijekom koje je utvrđeno 6 ciljanih prekršaja.

Jedna osoba odbila je vaditi krv i davanje urina radi analize na droge, dva vozača su vozila prije stjecanja prava na upravljanje te su dva vozača uhvaćena u vožnji pod utjecajem alkohola.

Ovotjednog rekordera, policija je ulovila u subotu oko 23:15 sati.

– Nadzorom kod pilane Žužić, djelatnici PP Velika Gorica, zaustavili su 41-godišnjeg muškarca koji se vozio ulicom 153 brigade Hrvatske vojske, a utvrđeno je da je vozio pod utjecajem alkohola od 1.79 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno mu je za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg – ističu iz policije te dodaju kako isti nije recidivist.

– Muškarac je isključen iz prometa i smješten je u prostoriju za zadržavanje na 12 sati do otriježnjena, a privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati te je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden nadležnom sudu. Sud je donio rješenje gdje mu se produžava mjera opreza na 15 dana i nakon toga je predan u zatvor Zagreb – dodali su iz policije.

Za vrijeme provođenja akcije dvije osobe su zadržane u prostoriji za zadržavanje do otriježnjena od koji je jedna privedena nadležnom sudu. Također je utvrđeno 11 ostalih prekršaja iz domene prometa, te je ukupno utvrđeno 16 prometnih prekršaja.