Prijava

Vaša prijava

Momčad Škrljeva nadigrala košarkaše Gorice

[]

U 18. kolu HT Premijer lige derbi sredine tablice odigrali su Adria Oil Škrljevo i Gorica, a bodovi su zasluženo pripali domaćoj ekipi. Gorica je nešto bolje otvorila utakmicu i uz 6 poena Uljarevića povela 5:9. No, bez obzira na bolji početak cijela prva četvrtina protekla je u izjednačenoj borbi i na mali odmor otišlo se s minimalnim vodstvom Bikova (22:23).

Drugu četvrtinu tricom je otvorio Kapusta, ali domaćini su bili u boljem ritmu. Poslije trice Jelenkovića u 15. poveli su 39:31. U 19. minuti isti igrač postiže još jednu tricu za prvo dvoznamenkasto vodstvo Adria Oila – 47:37 što je bio i konačni rezultat prvog poluvremena. Drugo poluvrijeme s tri slobodna bacanja otvorio je Mašić, ali poslije trice Vrgoča domaćini dolaze do još veće prednosti (52:40). U 28. minuti nakon polaganja Šajina igrači Damira Rajkovića još su povećali prednost i na semaforu je stajalo 65:48. U zadnju dionicu ušlo se rezultatom 68:53, a kako su je domaćini otvorili s 4:0 pobjednik je praktično bio odlučen. Igrači Bože Radoša do kraja su samo uspjeli kozmetički popraviti rezultat za konačnih 81:70.

Foto: KK Gorica

Zaslužena pobjeda Škrljeva jer Bikovi su promašili previše zicera iz reketa, a šut za tri ih nikako nije služio (6/29 ili 20%). Domaćine je predvodio Josip Barnjak sa 17 poena i 5 skokova. Toni Jelenković i Ivan Vrgoč pridodali su po 14 poena, a Stefan Šajin se zaustavio na 12 poena i 8 skokova. U redovima Gorice najefikasniji je bio Borna Kapusta s 14 poena i 8 skokova. Najbolje pomagače imao je u Karlu Uljareviću s 12 poena i Marku Bakoviću s 11 koševa.

– Mislim da smo utakmicu izgubili u 2. četvrtini kada smo dopustili da se rezultatski odvoje. Pogodili su par teških šuteva, mi se u obrani nismo posložili i do kraja su samo održavali prednost – rekao je Borna Kapusta.

– Čestitam Škrljevu na pobjedi. Bili su bolji u svakom segmentu igre. Željeli su više dobiti ovu utakmicu i to se očitovalo u većoj agresiji, a u tom kontaktu mi nismo danas parirali. S druge strane mislim da nikad lošiju utakmicu nismo odigrali što se tiče napadačkog dijela. Previše otvorenih šuteva smo promašili. Mi se trebamo zatvoriti u dvoranu, raditi i idemo dalje – zaljučio je trener Bože Radoš.

Foto: KK Gorica