Prijava

Vaša prijava

VG Vodoopskrba povećala cijenu vode, već u veljači na računu će biti povećanje od oko 20 posto

[]

Prvog dana siječnja ove godine na snagu je stupila nova Odluka o cijeni vodnih usluga koju pruža VG Vodoopskrba, a u kojoj je iskazano povećanje cijene za isporučene vodne usluge na području grada Velike Gorice te općina Pokupsko, Kravarsko i Orle.  Cijena vodne usluge nije mijenjana od 2011.godine te je ona i dalje među nižima u odnosu na druge isporučitelje vodnih usluga – istaknuo je direktor Vodoopskrbe Krunoslav Višić te pojasnio razloge povećanja.

– Nužnost povećanja opravdana je znatnim povećanjem cijena svih ulaznih troškova u VG Vodoopskrbu koje su bitne za formiranje cijene vodne usluge pa tako ističem da je cijena električne energije povećana za 180 posto, naftni derivati u prosjeku zadnjih dvije godine povećani su za 20 posto te repromaterijal za 25 posto. Zbog toga smo morali doći do korekcije cijena i za vodne usluge. U fokusu nam je kvaliteta usluge i povećanje obuhvata vodoopskrbnom mrežom i mrežom odvodnje s pročišćavanjem što je moguće većem broju naših sugrađana osobito u naselju koja pripadaju našem gradu, a nemaju izgrađenu komunalnu infrastrukturu – naglasio je Višić.

Naime, dosadašnja ukupna cijena po kubiku iznosila je 11, 66 kuna za kućanstva koja imaju odvodnju s pročišćavanjem, a nova cijena je 14,01 kn što u prosjeku znači povećanje od 20 posto.

– Informativno to znači da je za prosječno kućanstvo koje mjesečno potroši 15 kubika vode dosadašnji račun iznosio 206,23 kuna dok će s većom cijenom iznositi 241,48 kuna što predstavlja povećanje za 35,25 kuna – naveo je Višić te napomenuo kako će socijalno ugroženi građani i ubuduće plaćati nižu cijenu vodne usluge, no njihov status i popis utvrđuje Grad Velika Gorica koja osigurava sredstva za razliku u cijeni.

Više o promjenama na računima koji će stići u veljači pogledajte u tablici:

Izvor: VG Vodoopskrba