Prijava

Vaša prijava

Iz Mosta nakon predaje potpisa za referendum poručili: “Ovo je pobjeda građana!”

[]

Most je u podne u Sabor donio potpise građana za raspisivanje referenduma kojim se traži ukidanje COVID potvrda i, kako kažu, “stožerokracije”, to jest da se ovlasti i odlučivanje o mjerama s Nacionalnog stožera prebace na parlament, prenosi hrt.hr.

– Danas smo u Hrvatski sabor kroz dvije referendumske inicijative donijeli potrebne potpise za održavanje referenduma. Jedna referendumska inicijativa “Odlučujmo zajedno” ima 410.533 potpisa, a druga inicijativa “Dosta je” 409.219 potpisa, rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

 

 

Marija Selak Raspudić je rekla kako želi prenijeti važnu poruku građanima Hrvatske koji su dali svoje potpise.

– Bez obzira na to što referendum još nije održan ova inicijativa posredno je već polučila uspjeh kad je završeno prikupljanje potpisa. Mnogo strože epidemiološke mjere koje su najavljivale s 4. siječnjem nakon prikupljenih potpisa nisu stupile na snagu i to već vidimo kao prvu pobjeda potpisa koje smo uspjeli prikupiti. Bez obzira kada će se referendum održati, nama je najvažnije ono što je u interesu građana, a to je da se ukinu diskriminatorne, nelogične i protuepidemiološke COVID-potvrde, poručila je Selak Raspudić.

Podsjetimo, prikupljanje potpisa trajalo je od 04. do 18. prosinca, a u Velikoj Gorici prikupljeno je oko 13 tisuća potpisa za obje referendumske inicijative.

-Jako sam zadovoljan odazivom sugrađana, i još jednom hvala svima koji su nas podržali!-poručio je gradski vijećnik i koordinator Mosta, Damir Slojšek.