Prijava

Vaša prijava

Sparkovci održali prvi ovogodišnji Književni susret uz glazbenike i pjesnikinju Ljiljanu Lipovac

[]

Članovi Udruge “Spark” jučer su u svojim su prostorijama, kako navode, ugostili posebno drage ljude. Naime, održan je prvi Književni susret na kojem je glavna gošća bila zagrebačka pjesnikinja Ljiljana Lipovac. Čitajući svoje pjesme, Ljiljana je predstavila i svoju prvu zbirku poezije, pisanu na hrvatskom standardu i na romskom jeziku, „OČI JEDNE ŽENE VIDE SVE / JAKHA JEKHE ROMNJAKE DIKHEN SA“.

– Atmosfera ovog susreta bila je na visokoj razini jer je na njemu sudjelovalo čak pet glazbenika, dva poetsko-glazbena bračna para (Ivanka Blažević i Milko Kiš te Sonja Sović i Alija Bećirević) kao i neizostavni velikogorički kantautor Siniša Belošević. Susret je trajao skoro dva sata i činilo se da je bilo više glazbene nego poetske riječi. Čak se i zaplesalo, a Sparkovci su kao dobri domaćini priredili i mali domjenak – rekla nam je tajnica Udruge Zdenka Mlinar.

– Nema dovoljno riječi da se izraze utisci doživljenog. Bijeg od problema i sivila svakodnevice, opuštanje uz predivne stihove i glazbu, koja uvijek odvede u one neke sasvim druge sfere. Razumjeli smo se jako dobro, jer smo izgleda od istog duhovnog materijala, onog, kojem umjetnost treba da bi se živjelo. Predstavili smo ih, postavljali pitanja, recitirali su nam, i mi njima, svirali su nam, pjevali smo s njima. Dugo ćemo pamtiti ove trenutke, sa željom da se što brzo ponove – zaželjela je Nevenka Lang.