Prijava

Vaša prijava

Kći Ive Pukanića imat će izložbu fotografija u Galženici

[]

Smrt poznatog novinara Ive Pukanića, Velikogoričanina koji je krenuo iz svoga grada pa na kraju pokrenuo tjednik Nacional, šokirala je hrvatsku javnost tog 23. listopada 2008. godine. Pukanić je poginuo u atentatu, zajedno sa suradnikom Nikom Franjićem, i ostavio svoje najbliže u dubokoj boli…

Kći Sara tad je bila djevojčica, koja je odrastala uz oca novinara, poznatog po drugim stvarima, ali nekadašnjeg fotografa. I tu se negdje vjerojatno rodila ljubav. Sara Pukanić danas je studentica diplomskog studija fotografije pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. I od kraja ovog mjeseca imat će izložbu u svome gradu.

Na Noć muzeja, 28. siječnja, otvara se izložba naziva “Toga su dana svi u kući bili sretni”, koja uključuje tri serije analognih fotografija koje, kako je opisano, obilježava intimistički pristup obiteljskom naslijeđu, sjećanju na preminule članove obitelji i ispitivanju fragmentarnosti vlastita identiteta. Svaka je serija jedan “čin” priče o gubitku, bliskosti, nedovršenosti i čežnji, ali u cjelini funkcioniraju kao prolog za budućnost.

Izložba ostaje otvorena do 4. ožujka.


Kadeti osigurali prvo mjesto