Prijava

Vaša prijava

Na meti provalnika tri ljekarne, četiri kioska i jedan frizerski salon, djelatnicama prijetili kamenom!

[]

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i dvojicom maloljetnika zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela „Razbojništvo“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 30-godišnjak zajedno s maloljetnikom počinio četiri razbojništva u samo dva dana i to 21. i 22. prosinca 2021. godine u popodnevnim satima u tri ljekarne i jedan frizerski salon na području Trešnjevke, Medveščaka i Centra.

Policijski službenici svoju sumnju su potvrdili za 30-godišnjaka koji je sam počinio ukupno devet razbojništava, od 20. do 28. prosinca 2021. godine u četiri kioska, četiri ljekarne i jednu trgovinu u popodnevnim satima na području Centra, Medvešćaka, Maksimira i Trnja.

Nadalje, sumnja se da su dvojica maloljetnika zajedno, početkom siječnja 2022. godine, počinila dva razbojništva u dvije trgovine i ovaj put u popodnevnim satima na području Trešnjevke.

Sva kaznena djela su počinjenja na način da bi osumnjičeni ušli u prostor, nakon čega bi verbalnom prijetnjom, tjelesnom snagom, najčešće prijetnjom nožem ali u jednom slučaju i kamenom, tražili od zaposlenica da se preda novac, te su se nakon što bi se domogli plijena, dali u bijeg.

Ukupna materijalna šteta počinjenja ovim kaznenim djelima iznosi oko 69.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici podnijeli su posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.