Prijava

Vaša prijava

Noć muzeja: Osim uživo, izložbu u Muzeju Turopolja pogledajte i virtualno

[]

Bliži nam se 17.Noć muzeja s temom “Muzeji – između stvarnog i digitalnog” u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, a pod uvjetima koji su više-manje slični onima od prošle godine. Program će se brojnim muzejskim, baštinskim, obrazovnim, znanstvenim i vjerskim institucijama odvijati sutra u petak 28.siječnja.

– To znači u okolnostima u kojima su se kulturne institucije silom prilika „adaptirale“ na novu stvarnost, kada se veliki dio programa odvija u kontroliranim uvjetima i okolnostima uz obvezne Covid-potvrde, kada je bitno smanjen broj posjetitelja na kulturnim događajima, a grupni organizirani, turistički posjeti muzejskim izložbama, gotovo su potpuno izostali u statistikama muzejskih posjetitelja – ističu iz HMZ-a.

Muzej Turopolja i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja bez obzira koliko nas trenutne mjere ograničavaju.

– Kao i svake godine nastojali smo se prilagoditi temi manifestacije tako da će posjetitelji moći razgledati stalni postav na katu muzeja i trenutnu izložbu „Od rata do potresa: pokupska župna crkva 1991. – 2021.“ u prizemlju muzeja. Za sve one koji nas iz različitih razloga ne mogu posjetiti, a željni su kulturnog sadržaja, nudimo i digitalan aspekt Noći muzeja aktualnu izložbu moći ćete razgledati i u virtualnoj šetnji postavljenoj na našoj web stranici, Facebooku i Instagramu – istaknuli su iz Muzeja.

U ovoj muzejskoj noći Muzej Turopolja biti će otvoren do 21 h.

– Pridružite nam se, u stvarnosti ili virtualno, u još jednoj Noći muzeja! Ulaz u muzej moguć uz važeću Covid-potvrdu – povali su iz Muzeja.