Prijava

Vaša prijava

Za sanaciju zgrada javne namjene oštećene u potresu na raspolaganju 80 milijuna kuna

[]

Zagrebačka županija poziva vlasnike i osnivače, odnosno pravne osobe i tijela s područja županije koji upravljaju zgradama javne namjene (gradove, općine, škole, muzeje, crkve, domove zdravlja itd.), a koje su oštećene u potresu, da dostave svoje prijave kako bi ostvarili pravo na dodjelu bespovratnih sredstava.

– Zahvaljujem se Vladi RH na decentraliziranim sredstvima koja ovim javnim pozivom stavljamo u službu sanacije zgrada javne namjene oštećene u potresu. Radi se o iznosu od 80 milijuna kuna koje će biti na raspolaganju kroz ovu godinu. Pozivam županijske gradove i općine, domove zdravlja, muzeje te sve one koje upravljaju zgradama javne namjene da detaljne informacije o Javnom pozivu pronađu na službenim web stranicama Zagrebačka županije – pozvao je župan Stjepan Kožić.

Visina odobrenog iznosa za financiranje sanacija ovisit će o indeksu razvijenosti grada ili općine na kojem se nalazi oštećena zgrada javne namjene. Tako će se prijave iz gradova i općina koji spadaju u prve četiri skupine razvijenosti financirati u iznosu do 100% iznosa vrijednosti projekta, dok će prijave iz razvijenih JLS, tj. onih koje spadaju u V. VI. VII. i VIII. skupinu razvijenosti, financirati s maksimalnim iznosom do 80% vrijednosti projekta.

Više informacija o ovom Javnom pozivu pronađite ovdje.