Prijava

Vaša prijava

Darujte slikovnicu i knjigu za goričku pedijatriju

[]

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica i ove godine povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom, pokreće akciju prikupljanja slikovnica i knjiga koje su vaša djeca “prerasla”.

Inače, Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

– Pozivamo sve koji se žele uključiti, da dječju knjigu ili slikovnicu koja možda više nije potrebna njihovom djetetu donesu na Dječji odjel, do 14.veljače. Po završetku akcije sve što je prikupljeno biti će darovano odjelu pedijatrije Doma zdravlja Velika Gorica. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu. Nadamo se da ćete se i ove godine odazvati našoj akcije jer – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj! – istaknuli su iz Knjižnice.

U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala.