Prijava

Vaša prijava

Lektira na mreži: Dajte svoj glas kreativnom uratku goričke gimnazijalke Dorotee

[]

“Lektira na mreži” je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara namijenjen učenicima, školskim knjižničarima i profesorima hrvatskoga jezika srednjih škola, a pokrenut je 2020.godine.

U drugoj fazi projekta Lektira na mreži učenici su pisali pismo upućeno likovima, autoru, javnosti ili nekom drugom iz bilo koje perspektive na temelju tri odabrana književna djela – Preobrazbe, Gospode Glembajevih ili Lovca u žitu. Svoje su pismo oblikovali u alatu Canva služeći se grafičkim elementima. Nakon vrednovanja mentora u projektu pismo učenice Gimnazije Velika Gorica, Dorotee Maričić plasiralo se u 31 najboljih i trenutno je na 5. mjestu, a Povjerenstvo će odabrati samo 5 najboljih.

– I vi se možete uključiti! Najbolje kreativne uratke pogledajte na ovoj poveznici i na dnu stranice dajte svoj glas jednom koji to najviše zaslužuje. Na taj će način ostvariti dodatne bodove u daljnjem tijeku vrednovanja. Pozivamo vas da svoj glas date kreativnom uratku LNM1565 naše Dorotee Maričić – pozivaju iz Gimnazije.

Glasovati možete do 31. siječnja 2022. godine u 12 sati. A Doroteino pismo možete pročitati ovdje.