Prijava

Vaša prijava

Srušena lijepa tradicija, Istra “okrenula” Goricu na startu proljeća

[]

U dosadašnjih sedam dolazaka u Pulu, na stadion Aldo Drosinu, nogometaši Gorice nikad nisu izgubili. Bio je to i jedini stadion u našoj ligi na kojoj Goričani dosad još nisu doživjeli poraz, ali kako svaki niz postoji da bi jednom završio, upravo to se dogodilo u petak navečer, na otvaranju proljetnog dijela HNL-a. Gorica je igrala blijedo, ali i vodila, da bi Puljani u nastavku uspjeli preokrenuti i sačuvati svoj gol od svih, doduše ne posebno nadahnutih i opasnih pokušaja naših nogometaša.

Iz prve prave prilike, već u šestoj minuti, Gorica je došla do vodstva u Puli i sve je izgledalo idilično. Lijepi novi dresovi i sjajna reakcija Aleksandra Jovičića nakon kornera za rano vodstvo koje je, nažalost, pokrenulo protivnika, a ne Rendulićeve igrače. Inače, treći gol Jovičića na ovom stadionu, na kojem je proveo dio svoje karijere, a ukupno tek četvrti u dresu Gorice… Mučila se nakon tog ranog vodstva Gorica, dvije ili tri vrlo opasne situacije dogodile su se pred golom debitanta Jana Paola Debijađija, a jedinu pravu goričku prvom poluvremenu propustio je Joey Suk.

Činilo se kako igrači Istre imaju kudikamo više svježine, bili su hitriji i igrali s manje pogrešaka, a sličan scenarij nastavio se i u drugom poluvremenu. Stvari su se vratile na početak u 59. minuti, kad se Gorici dogodilo isto ono što se dogodilo Istri u šestoj minuti. Korner s lijeve strane, nabacivanje pred gol i – stoper na pravome mjestu. Jovičića je s druge strane “imitirao” Mauro Perković, koji je pogodio glavom i zatresao mrežu nemoćnog Debijađija.

Potpuni preokret dogodio se u 74. minuti, kad je jednu pogrešku goričke obrane domaćin iskoristio za novi gol. Robert Mišković efektno je loptu petom ostavio za Diona Drenu Belju, koji je sam izašao ispred Debijađija i mirno plasirao loptu u kut. Pokušala je Gorica nakon toga napraviti nešto više prema naprijed, činila je to na nekoliko način, ali niti jedan se nije pokazao učinkovitim. Izgledalo je to prilično bezidejno, jalovo, kao da ne bi zabili gol ni da se igra još tri dana…

Sljedeći izazov, u kojem će Goričani pokušati popraviti dojam, donosi Hajduk u Velikoj Gorici, u subotu u 15 sati…

ISTRA 1961 – GORICA 2-1
PULA Stadion Aldo Drosina. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Luka Pušić (Zagreb). Četvrti sudac: Ante Čulina (Zagreb). VAR: Ante Čuljak (Zagreb). AVAR: Luka Pajić (Rijeka).
STRIJELCI: 0-1 Jovičić (6), 1-1 Perković (59), 2-1 Beljo (74)
ISTRA 1961: Lučić – Hujber, Einar, Perković, Marin – Perera, Mlinar (od 85. Blagojević), Caceres – Lisica (od 85. Ivančić), Mišković (od 77. Serderov) – Beljo. Trener Gonzalo Garcia.
GORICA: Debijađi – Musa, Steenvoorden, Jovičić, Keita – Babec, Suk (od 87. Golubickas) – Mitrović (od 60. Delfi), Kalik (od 80. Matar), Lovrić – Cruz (od 60. Stojanovski). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Marin, Lučić, Serderov (Istra 1961), Kalik, Keita, Babec, Musa (Gorica)
CRVENI KARTONI: –