Prijava

Vaša prijava

Jelačić je gostovao kod Sloge u Štrigovi i pobijedio 4-2

[]

U subotu 12. veljače 2022., petoligaš Jelačić iz Vukovine, gostovao je kod NK Sloge iz Štrigova u Međimurskoj županiji uz samu granicu sa Slovenijom. Putovalo se autobusom a osim igrača, stručnog vodstva, članova Uprave na čelu s dopredsjednikom Sašom Matejčić, bilo je i nekoliko najvjernijih navijača te dopisnik Cityportala i Sportskih novosti. Štrigovu i okolna mjesta krase pitomi brežuljci, veliki uredni vinogradi pa su onda i kvalitetna vina zaštitni znak tog vrlo naprednog i mirnog podneblja.

Predsjednik-NK-Sloge-Boris-Novak-i-Stjepan-Kovacic-iz-Jelacica : Mato Paviša

Vukovinsku ekspediciju dočekao je Boris Novak, predsjednik NK Sloge koja igra u 1. županijskoj ligi Međimurja i trenutno je na visokom 4. mjestu. Novak je negdašnji igrač Sloge a trenutno je pri HNS-u zadužen za amaterski nogomet u pet županija. Dobro poznaje i Nenu Črnka člana Izvršnog odbora iste institucije te predsjednika HNK Gorice, da ne nabrajamo dalje. Boris je i vlasnik vinarije “Novak” koja je u vrhu regije po mnogim čimbenicima. Kvalitetno vino je i krivac što su se spojili NK Sloga i klub iz Vukovine jer Boris zlatnom i plemenitom kapljicom snabdijeva ne samo Jelačić već i još neke destinacije širom Turopolja.

NK Sloga ima vrlo sređenu infrastrukturu. Tu je nova zgrada sa svim potrebnim sadržajima za nogometni klub, veliko kvalitetno igralište, dječje zabavište za one najmlađe, tribina sa sjedalicama, prostor za roštiljadu, dvorana za degustacije..Vrijeme je bilo vedro i mirno pa su svi uvjeti za dobar nogomet bili tu. Prije utakmice kapetani su izmijenili prigodne poklone a sudio je iskusni Dragutin Novak iz Čakovca.

Prijateljska utakmica je bila kvalitetna i žustra te vrlo sadržajna. Domaći su na početku gotovo šokirali goste kvalitetnom igrom na trećeligaškoj razini. Dečki u plavim majicama tehnički potkovani tečno su i brzo kombinirali, akcije su bile logične pa i duhovite, a Sloga je i dva puta vodila.

Za 1-0 već u 7. minuti Ferlin je uposlen dubinski i rutinirano poentirao. Činilo se tada da se Jelačiću ne piše dobro a onda je u 21. minuti sijevnula kontra gostiju. Krasnić je majstorski dubinski uposlio Miletića, ovaj u sprintu prima loptu i zaobilazi vratara i onda rutinirano mirno malo iskosa pogađa mrežu za 1-1. U 27. minuti Slogin Heric je zatresao gredu a tri minute kasnije novi šok za Jelačić. U jednoj intervenciji vratar Marković je ozlijedio zglob i morao je iz igre a na vrata je morao igrač mlađi Nikić (vratar Sakač zbog privatnih obaveza nije putovao u Štrigovu).

To je odmah iskoristio Slunjski i zabio za 2-1 u 35. minuti. Srećom za Jelačić ubrzo se u 39. minuti opet ukazao Josip Miletić i nakon kornera izjednačio rezultat. Na poluvremenu je trener Jelačića Stefan Rajić morao mijenjati neke stvari i pogodio.

Jelačić je nakon odmora zaigrao kao preporođen a igrači Sloge su polako gubili dah i dominaciju. Već u 50. minuti Krasnić je zabio za 2-3 nakon duže lijepe kombinacije a konačni rezultat postavio je Memić iz gužve u 59. minuti. Do kraja utakmice događale su se leteće izmjene a prigoda je još bilo na obje strane.

Nakon dvoboja, pripremljeno je i takozvano treće poluvrijeme, zajednički ručak i druženje uz razne napitke a dominirala je i pjesma.

Mikrofon je za pjesmu uzeo i uvijek dobro raspoložen Ivan Matejčić iz Jelačića a dogovoren je uzvrat u Vukovini negdje na ljeto.

SLOGA (Š)JELAČIĆ (V) 2-4

ŠTRIGOVA Igralište Sloge. Gledatelja 50. Sudac: Dragutin Novak (Čakovec)

STRIJELCI: 1-0 Ferlin (7), 1-1 Miletić (21), 2-1 Slunjski (31), 2-2 Miletić (39), 2-3 Krasnić (50), 2-4 Memić (59),

SLOGA ŠTRIGOVA: P. Novak, Pomper, Perkušić, Kovač, Kopljar, Goričan, Vajda, Slunjski, Ferlin, Sobočan, Levačić (još su igrali: Kovačić, Radiković, Gasperić, Heric, Amanović, Mesarić, Šoštarić). Trener: Tine Špilak

JELAČIĆ VUKOVINA: Marković, Rovišan, Prizmić, Maslač, Matić, Landeka, Mihanović, M. Nikić, Krasnić, Miletić, Memić (još su igrali: Karaula, Koprivčić, A. Nikić, Kmezić, Jurić, Smok, Perečinec). Trener: Stefan Rajić

IGRAČ UTAKMICE: Petar Krasnić

Nije uobičajeno da se na test utakmicama bira igrač utakmice ali ovaj put smo morali. Krasnić je odigrao vrhunski a osim pogotka imao je i dvije asistencije. Mato Paviša