Prijava

Vaša prijava

Četiri medalje za članove Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica

[]

Članovi Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica aktivno su proveli još jedan vikend. Nastupili su na dvoranskom atletskom Prvenstvu Hrvatske za kadete/kinje i mlađe kadete/kinje, a kroz oba službena programa u ponudi je bio i miting za seniore u organizaciji Atletskog kluba Agram i Atletskog kluba Zagreb. Na ovom natjecanju gorička Atletska škola nastupila je podjednako s po osam natjecatelja u više disciplina.

U subotu, prvog dana natjecanja ukupno je nastupilo 36 atletskih klubova i 272 natjecatelja iz Hrvatske. Kada su u pitanju gorički atletičari svakako treba istaknuti odličan nastup Tene Petračić na kadetskom PH koja je u beskompromisnom nastupu u disciplini 600 m i u izravnom duelu s Elenom Ban iz AK Kvarener Rijeka zauzela odlično 2. mjesto s osobnim rekordom od 1:38,26 min.

Na seniorskom miting natjecanju tog istog dana, vidjeli smo dominaciju Nine Vuković u disciplini 400 m koja s vremenom 56,25 s., uvjerljivo prva prolazi kroz cilj, ali i fenomenalno treće mjesto s ciljnim rezultatom od 58,36 s., za četiri godine mlađu Tenu Martinec.

Drugog dana natjecanja uz još jedan seniorski miting, na programu je bilo Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje. Nastupilo je ukupno 403 atletičara iz 36 klubova Hrvatske. Od članova Atletske škole Maraton kluba prvo mjesto u disciplini na 200 metara premoćno je pripalo Nini Vuković.

Slijedeći vikend na rasporedu je dvoransko Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore/ke.