Prijava

Vaša prijava

U travnju stiže gastro vodič Gault&Millau Zagreb i okolica

[]

U organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije na Obiteljskom imanju “Korak” na Plešivici održana je promocija prvog gastro vodiča Gault&Millau Zagreb i okolica, čime po prvi puta imamo svjetski priznat standard kvalitete u našoj županiji. – Sa TZ Grada Zagreba pokrenuli smo zajednički vodič koji daje fokus na naše ugostitelje, a standard kvalitete koju pokazuje ova prestižna oznaka jednak je u cijelom svijetu, i u Japanu i kod nas u Zagrebačkoj županiji. – rekla je direktorica TZZŽ Ivana Alilović.

Od 25 restorana koji su u njemu zaslužili svoje mjesto, 5 ih je s područja Zagrebačke županije, čiji su chefovi u sklopu promocije dobili priznanja. Restoran Trajbar Team sa cheficom Vlastom Šander osvojio je 13 bodova i dva toquea. Sa 13,5 bodova i dva toquea ocijenjeni su: Restoran Mon Ami s chefom Goranom Markom Beusom, Restoran Karlo sa chefom Karlom Navojem i Restoran Gabreku sa cheficom Anom Perić. Najveće priznanje kao najviše ocijenjeni restoran sa ukupno 16 bodova i tri toquea otišlo je Restoranu Korak i chefu Bernardu Koraku.

15.02.2022., Obiteljsko imanje “Korak” Plešivica, Chefovi s područja Zagrebačke županije sa direktoricom Gault&Millau Croatia Ingrid Badurina Danielsson i direktoricom županijske TZ Ivanom Alilović , foto: Dražen Kopač

– Gault&Millau ocjenjuje sve vrste restorana, ali i konobe i fast food, jer je naš moto da luksuz ne pokazuje cijena već kvaliteta. Prilikom izrade vodiča, naši inspektori obilaze restorane kao obični gosti i daju svoju ocjenu, s time da vlasnici i osoblje ne znaju da poslužuju osobu koja će ocijeniti njihovu kompletnu uslugu. – objasnila je proceduru direktorica Gault&Millau Croatia Ingrid Badurina Danielsson. Naglasila je da zajedno s malim proizvođačima hrane i vina naši restorani mogu koristiti namirnice i jela svoga kraja.

Tiskano izdanje Gault&Millau Croatia 2022 za Hrvatsku izlazi 5. travnja.

Podsjetimo, Gault & Millau je vodič kroz restorane koji su 1965. godine osnovala dvojica francuskih kritičara Henri Gault i Christian Millau, a ugostiteljski objekti ocjenjuju se skalom od 1 do 20. Boduje se kvaliteta hrane, cijena ili atmosfera restorana ali i komentari o usluzi. Na temelju ove ocjene, restorani visokog ranga mogu prikazati jedan do četiri toquea (kuharske kape).


Državno Natjecanje iz geografije