Prijava

Vaša prijava

Slaven Belupo se prošetao kroz Goricu

[]

Kriza traje i dalje. Nogometaši Gorice žele, pokušavaju, ali ne ide, pa ne ide… Nije išlo ni u petak poslijepodne, u onih 90 minuta u kojima je Slaven Belupo gotovo lakoćom došao do bodova na Gradskom stadion. Život poslije Kristijana Lovrića nije počeo najbolje, Gorica je odigrala jednu od slabijih prvoligaških partija uopće i doživjela peti poraz zaredom.

Po zlu je krenulo već nakon 85-86 sekundi. Gorička defenziva je promatrala kako Mihail Caimacov prima loptu na 20-ak metara, namješta se na ljevicu i puca. Da stvar bude onakva kakva je često bila ove sezone, još gora, lopta je na putu prema golu nekoga od braniča Gorice i dotaknula, malo promijenila smjer i završila u mreži Dominika Kotarskog.

Šok na samom startu podsjetio je na ono što se dogodilo protiv Hajduka prije dva tjedna – isto to! – no teško je bilo predvidjeti da će i rezultat na kraju biti toliko sličan…

Igrala se deseta minuta, Bruno Goda s lijeve je strane nabacio i sve Goričane prebacio, a do lopte je na kraju došao Lovro Zvonarek, 17-godišnji igrač Bayena na posudbi u Slaven Belupu, i rutinski pogodio u kut za povećanje vodstva i “ubijanje” svih goričkih ambicija.

Pokušavali su se naši nogometaši vratiti u utakmicu, tražili put kroz čvrstu i organiziranu formaciju gostiju, no događalo se nije – ništa. Jalova dominacija u posjedu lopte, ali rijetke situacije koje se mogu nazvati polušansama, a kamoli šansama… Slaven je strpljivo čekao i na trenutke prijetio, ali ništa se bitno na travnjaku nije mijenjalo sve do predaha, ali i desetak minuta nakon njega.

A onda smo došli do zaključka da je tako bilo i bolje… U 55. minuti Zapata je ušao u šesnaesterac Gorice, Aleksandar Jovičić obuhvatio ga je s obje ruke i srušio, a sudac Ivan Bebek pokazao je da je to jedanaesterac i crveni karton za kapetana Gorice. Njegov suigrač s početka goričke prvoligaške priče, Mario Marina, s bijele točke bio je siguran za povećanje prednosti i otklanjanje svih dvojbi.

S igračem manje Goričani su mogli samo čekati kraj ovog nogometnog mučenja, a na kraju je dobra vijest što još neka od prilika gostiju nije završila u mreži Dominika Kotarskog. Prilika za popravak stiže za osam dana kod Lokomotive, no taj popravak će se i dogoditi jedino ako Gorica sljedeće subote bude sve ono što nije bila ovog petka.

GORICA – SLAVEN BELUPO 0-3
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Anto Marić (Zagreb) i Dejan Vuković (Zagreb). Četvrti sudac: Ivan Matić (Osijek). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELCI: 0-1 Caimacov (2), 0-2 Zvonarek (10), 0-3 Marina (56-11m)
GORICA: Kotarski – Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić (od 46. Keita) – Musa, Pršir (od 62. Suk), Babec, Kalik, Mitrović (od 73. Fruk) – Atiemwen (od 76. Benito), Cruz (od 46. Stojanovski). Trener Krunoslav Rendulić.
SLAVEN BELUPO: Sušak – Božić (od 85. Tepšić), Paracki, Soldo – Caimacov, Kvržić, Marina (od 80. Liklin), Goda – Zvonarek (od 52. Brković), Laušić (od 52. Bogojević) – Zapata (od 80. Hoxha). Trener Zoran Zekić.
ŽUTI KARTONI: Pršir (Gorica), Marina (Slaven Belupo)
CRVENI KARTONI: Jovičić (Gorica)