Prijava

Vaša prijava

Žene, pažnja! Kino Gorica zove na Ženijalni dan uz besplatne filmove

[]

Ženijalni dani su filmska manifestacija povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, koja ove godine, osmi put za redom, na filmska platna diljem zemlje donosi izvrsne i nagrađivane filmove o snažnim ženama i njihovim izazovima u današnjem društvu.

Kino Gorica se već tradicionalno pridružuje ovoj manifestaciji u suradnji s Kino Mrežom, a u utorak 8. ožujka na Dan žena, možete pogledati tri nadahnjujuća filmska ostvarenja koja slave žene, pokazuju njihovu snagu i značaj u društvu.

Ženijalni dan u kinu Gorica od 17 sati nudi projekciju animiranog filma Calamity o odvažnoj i hrabroj djevojčici. Priča je to o legendarnoj i svojeglavoj Marthi “Calamity” Jane, koja je spremna sve učiniti za svoju obitelj I dokazati nevinost kad je krivo optužena.

Foto: Kino Mreža

Od 19 sati pogledajte dramu Mala mama redateljice Céline Sciamma, priču o osmogodišnjoj Nelly koja, nakon gubitka bake, odlazi s roditeljima u majčin dom iz djetinjstva. Dok roditelji uređuju kuću, Nelly istražuje okolnu šumu u kojoj je njezina mama Marion gradila kućicu od drveća o kojoj je često pričala. Film je premijerno prikazan u natjecateljskom programu Berlinaela 2021.

Foto: Kino Mreža

I za kraj Ženijalnog dana u kinu Gorica od 20:30 sati pogledajte dokumentarni film Kuća male zvijezde u režiji Slađane Lučić. Ova inspirativna priča o životu Nudžejme Softić počinje startom triatlona half Ironmana: 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom i 21 kilometar trčanja. Kraj nas je Nudži, lektorica iz Sarajeva, ustrajna u svojoj odluci da promijeni svoj život i postane prva žena u Europi koja je završila ovu zahtjevnu utrku pod hidžabom.

Ženama je ulaz na kino projekcije besplatan, a muškarci mogu kupiti ulaznice po redovnoj cijeni. Ulaznice možete već od danas preuzeti samo na blagajni Učilišta, jer nisu dostupne u webshopu.

The post Žene, pažnja! Kino Gorica zove na Ženijalni dan uz besplatne filmove first appeared on cityportal.hr.

Objava Žene, pažnja! Kino Gorica zove na Ženijalni dan uz besplatne filmove pojavila se prvi puta na cityportal.hr.