Prijava

Vaša prijava

Klaas-Jan Huntelaar u Gorici! ‘Razgovarali smo o budućoj suradnji i o Kotarskom’

[]

Uspješna je i sadržajna bila ova subota za društvo iz HNK Gorice. Centralni događaj dana bio je, naravno, utakmica 28. kola domaćeg prvenstva protiv Rijeke, u kojoj je Gorica herojskom partijom došla do minimalne pobjede (1-0), no postojala je i vrlo zanimljiva uvertira. Koja je uključivala dogovore, pregovore, razgovore i, zašto ne i to, finu klopu. Avionom iz Amsterdama, naime, u subotu je na velikogoričko tlo sletjela delegacija iz velikog Ajaxa, u kojoj je bilo i jedno jako dobro poznato ime…

Klaas-Jan Huntelaar iza sebe ima veliku igračku karijeru, golove je zabijao i u dresovima velikana kao što su Real Madrid i Milan, no najveći dio svog igračkog staža posvetio je Ajaxu i njemačkom Schalkeu. Danas mu je 38 godina, a nedavno je postao sportski direktor Ajaxa. Na toj funkciji zamijenio je drugu igračku legendu, Marca Overmarsa, a jedna od prvih akcija bila mu je dolazak u Veliku Goricu.

U pratnji tehničkog direktora Geerta Hamstre i trenera vratara Renea Stama došao je u naš grad kako bi uživo pogledao sudar Gorice i Rijeke, ali i s dva vrlo konkretna razloga.

– Da, točno je da je danas naš gost bio proslavljeni igrač, a odnedavno i sportski direktor Ajaxa Klaas-Jan Huntelaar – rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko, koji je bio domaćin gostima iz Amsterdama.

– Naravno da smo iskoristili priliku ugostiti ga na službenom ručku u velikogoričkom restoranu “Mon Ami”, gdje smo, između ostalog, razgovarali o budućoj suradnji između Gorice i Ajaxa, ali i o produženju posudbe Dominika Kotarskog za još godinu dana – dodao je Črnko.

Oba razloga dolaska Huntelaara i društva zvuče jako dobro za Goricu, jer bilo bi sjajno i zadržati Kotarskog, i uspostaviti suradnju s Ajaxom, što bi zapravo bio novi čin u priči koja je počela nedavno, potpisivanjem sporazuma o suradnji s engleskim Fulhamom. Goričani šire svoju mrežu po cijeloj Europi, surađuju s velikim klubovima, uče od njih, a to može donijeti samo dobro.

Objava Klaas-Jan Huntelaar u Gorici! ‘Razgovarali smo o budućoj suradnji i o Kotarskom’ pojavila se prvi puta na cityportal.hr.