Prijava

Vaša prijava

U Pučkom učilištu pogledajte izložbu “Djelić mene” umjetnice Ana Marije Vukovojac

[]

Svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom “Djelić mene”, umjetnica Ana-Marija Vukovojac, imat će upravo u Velikoj Gorici. Njezine slike biti će postavljene u Izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta, a otvorenje je sutra u 19 sati.

– Tematsko ishodište su meditativni prostori vlastitog bivanja i mjesta jasnih metaforičnih konotacija. Semantičku razinu slika, izvedenih u tehnici akrila, formiraju snažni ekspresivni slobodni nanosi zagasitih kolorističkih vrijednosti oslobođeni od tonskog slikarstva. Umjetnica nam omogućava da se odmaknemo od motiva i koncentriramo na kromatske vrijednosti tako da sliku doživljavamo kao emanaciju duhovnog, kao svojevrsno mentalno i duhovno pročišćenje pohranjeno duboko u podsvjesnom – istaknuo je Ante Živković Fošar koji će ujedno i otvoriti ovu izložbu.

Inače, Ana-Marija slikanjem se bavi zadnjih 5 godina. Najdraža tehnika joj je akril, a izričaj najčešće apstraktan. S obzirom da nema formalnu likovnu edukaciju, pa pohađa već drugu godinu zaredom likovnu radionicu, gdje isprobava i ostale tehnike. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi, a ovo joj je prva samostalna.

Izložba ove zagrebačke umjetnice u Velikoj Gorici ostaje otvorena do 7. travnja.

Objava U Pučkom učilištu pogledajte izložbu “Djelić mene” umjetnice Ana Marije Vukovojac pojavila se prvi puta na cityportal.hr.


KNJIGA TJEDNA Eva Meijer: Kuća za ptice