Prijava

Vaša prijava

U 2. kolu Lige za prvaka Gorica dočekuje Split

[]

Trostruki europski prvak stiže u Goricu osokoljen pobjedom u ABA ligi nad Borcem iz Čačaka te u 1. kolu nad Cedevitom Junior. U 2. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige Gorica dočekuje ekipu Splita.

Pred ekipom Mikija Starčevića bit će težak zadatak da obrani domaći parket. Nekadašnji igrač Splita, Mate Kalajžić koji se odličnim igrama u Gorici nametnuo izborniku te dospio na širi popis reprezetativaca, i u ovom će susretu biti jedna od najvažnijih poluga u igri Gorice.

– Split igra jako dobro u zadnje vrijeme, a to potvrđuje i njihova pobjeda u gostima kod Borca iz Čačka. Ove sezone su nas 3 puta pobijedili, a mi ćemo dati sve od sebe da im se revanširamo i dobijemo utakmicu – kazao je Mate.

KK Gorica - KK Split

Foto: Nenad Mudrinić/KK Gorica

Mladen Starčević dobro je proanalizirao protivnika i po prvi puta će voditi svoju momčad protiv Splita.

– Split je moćan tim, visok, jak i čvrst i koji pobjeđuje i na strani i doma. Dobili su 1. kolo i Cedevitu junior i ukoliko nas ne budu podcijenili, a vjerujem da neće, Rakarska 19 će im biti težak zadatak. Mi ćemo se potruditi da odigramo najbolje što možemo i da anuliramo njihovog najboljeg strijelca Perkovića koji je u dobroj formi poslije ozljede koja je dugo trajala. Ako dođe Ukić i on uvijek igra dobro protiv nas jer se uvijek dobro odmori i igra svjež. Runjić je jedan mlad i vrlo zanimljiv igrač, rutineri Žganec i Kedžo su tu, Maj Kovačević koji je nekad bio naš igrač sada će igrati protiv nas. Znači očekuje nas jedna neizvjesna i zasigurno teška utakmica i nadam se da ćemo odigrati dobro. Zadnje tri utakmice koje smo igrali protiv Splita smo izgubili, ali mogu reći da nisu bile jednosmjerne ulice. Kod kuće smo izgubili nekih 7 razlike, u gostima 14, ali svaka utakmica je nova situacija i nova šansa i prilika za pobjedu – komentirao je trener Starčević.

KK Gorica - KK Split

Foto: Nenad Mudrinić/KK Gorica

Utakmica je na rasporedu večeras u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica. Ulaznice se mogu kupiti na ulazu dvorane te COVID potvrda nije obavezna na ulasku u dvoranu. Prema novim mjerama dozvoljen je kapacitet do 300 gledatelja u Gradskoj Sportskoj Dvorani uz poštivanje epidemioloških mjera.

– Pozivamo sve navijače da nam daju podršku s tribina i trasiraju put prema pobjedi – poslali su poruku iz Kluba.

Objava U 2. kolu Lige za prvaka Gorica dočekuje Split pojavila se prvi puta na cityportal.hr.