Prijava

Vaša prijava

Tjedan posvećen glazbi i plesu – Umjetnička škola Franje Lučića slavi svoj dan

[]

Idući tjedan u našem gradu bit će posebno bogat umjetnički program, jer svoj dan obilježava Umjetnička škola Franje Lučića. Ususret Danu škole, koji se obilježava na obljetnicu rođenja Franje Lučića 31. ožujka, publika će imati prilike uživati u nizu programa koji kreću već od ponedjeljka, 28.ožujka. Učenici su vrijedno vježbali, čak i za vrijeme školskih praznika, hvali ih ravnatelj Borut Vidošević.

– I ove godine imamo niz zbivanja, a sad konačno nakon pandemijskim mjera i sa publikom. Imamo četiri različita programa, krećemo u ponedjeljak s koncertom učenika solista u dvorani Galženica, a u utorak će koncert održati u dvorani naše škole – otkriva.

U srijedu, 30.ožujka, u Pučkom otvorenom učilištu na rasporedu je program pod nazivom ‘Dugine Boje’ autorski koncert Saše Bastaleca.

– Radi se o jednom potpuno novom projektu. To je autorski projekt kompozitora i harmonikaša, te nastavnika harmonike, Saše Bastalca. On je autor baletne suite, to je jedna sinergija plesnih i glazbenih odjela naše škole – ističe ravnatelj Vidošević.

Foto: Umjetnička škola Franje Lučića/ FB škole

Na sam Dan škole, 31. ožujka, bit će nenastavni dan. Idućeg petka, iako je 1.travnja, koncert u dvorani Galženica održati će i nastavnici Umjetničke škole Franje Lučića, kao poklon roditeljima i učenicima. Inače, svi programi počinju u 19:30 sati.

U školi se vesele i novim generacijama, a interesa za upis u Umjetničku školu Franje Lučića ne manjka.

– Tradicionalno je najveći interes pri upisu gitare i klavira, oni se najbrže popune, uvijek se traži mjesto više. Ima instrumenata kod kojih je interes nešto manji, ali uvijek se popune potrebni kapaciteti. Veliki je interes i u plesnoj školi, tako da i nove školske godine očekujemo brojne kandidate.

Ravnatelj Umjetničke škole Franje Lučića, Borut Vidošević gostovao je i u programu City radija povodom Dana škole, a razgovor možete poslušati ovdje.

Objava Tjedan posvećen glazbi i plesu – Umjetnička škola Franje Lučića slavi svoj dan pojavila se prvi puta na cityportal.hr.