Prijava

Vaša prijava

Izgorjela livada kraj igrališta u Donjem Hruševcu

[]

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice dojavljuju kako se ponovo bilježi veći broj požara na području cijele kontinentalne Hrvatske. Na području Zagrebačke županije također su imali pune ruke posla, posebice vatrogasci s područja Zaprešića i Velike Gorice, u kojima je opožarena površina oko 170 hektara.

Jedna od intervencija bila je i u Donjem Hruševcu. Nakon što su u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima zaprimili dojavu Županijskog vatrogasnog operativnog centra o požaru na lokaciji Donji Hruševec na intervenciju izlazi osam vatrogasaca DVD Kravarsko. Dolaskom na lokaciju utvrđuju da se radi o požaru livade i šikare uz igralište, koje su ugasili s vitlima za brzu navalu i naprtnjačama. Na intervenciji su bili prisutni i djelatnici Policijske postaje Velika Gorica.

Kao što smo nedavno pisali, zbog povećanog broja požara otvorenog prostora iz policije su apelirali na građane da pripaze i pripreme sve preduvjete za sigurno spaljivanje korova i nisko raslinje. Neoprez bi vas mogao i skupo koštati, jer Zakonom o zaštiti od požara je jasan – svaka fizička i pravna osoba je odgovorna za neprovođenje mjere zaštite od požara, izazivanje požara, kao i posljedica koje iz tog nastanu. Propisane novčane kazne za nepoštivanje ovih odredbi kreću se od dvije do 15 tisuća kuna.

Objava Izgorjela livada kraj igrališta u Donjem Hruševcu pojavila se prvi puta na cityportal.hr.