Prijava

Vaša prijava

Županija osigurala kvalitetniju uslugu javnog prijevoza

[]

Zagrebačka županija prva je županija u Hrvatskoj koja je svojim stanovnicima osigurala kvalitetniju uslugu javnog prijevoza unutar županije, posebice u ruralnim područjima, na način da je s autoprijevoznicima potpisala gotovo 90 milijuna kuna vrijedne ugovore – poručeno je na današnjoj konferenciji za medije u organizaciji HUP-ove Koordinacije javnolinijskog prijevoza putnika u općini Kravarsko. Naime, Kravarsko je primjer ruralne sredine čiji stanovnici od početka ove godine imaju bolju povezanost i veći broj polazaka prema Velikoj Gorici. -Naše područje je ruralno i većina stanovnika svakodnevno odlazi prema većim gradovima ili na posao ili radi školskih obveza. Ovaj potez Županije nam je zaista bio potreban, poručio je načelnik Općine Vlado Kolarec te zahvalio na suradnji sa županijom i lokalnim autobusnim prijevoznicima koji su i u koronakrizi i danas pokazali spremnost na pomoć.

Vlado Kolarec – 29.03.2022. – Općina Kravarsko – Konferencija za medije – javni prijevoz-Foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal

Vozni red u budućnosti će se usklađivati sa stvarnim potrebama stanovništva. – Nadam se oživljavanju ruralnih krajeva jer je sada povezanost stanovnika autobusnim linijama bolja, kazao je zamjenik župana Damir Tomljenović. Podsjetimo, ugovorima je obuhvaćeno 6 prijevoznika koji prometuju na 60 autobusnih linija diljem županije a godišnje prelaze gotovo 3,4 milijuna kilometara. U posljednja tri mjeseca broj putnika kontinuirano raste, istaknuo je prokurist prijevoznika “Autoturist Samobor” Franjo Grgurić. – Osiguran je kontinuitet prijevoza ali i manja cijena prijevozničke karte za putnike, već u prvom tromjesječju bilježimo porast broja putnika preko 20%. – naglasio je.

29.03.2022. – Općina Kravarsko – Konferencija za medije – javni prijevoz-Foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal

Ovakav model funkcionira u gotovo svim EU zemljama. Dakle, koliko god da prijevoznik ima manjka putnika,  razliku troškova pokriva Županija, odnosno Vlada Republike Hrvatske.

 

 

Objava Županija osigurala kvalitetniju uslugu javnog prijevoza pojavila se prvi puta na cityportal.hr.