Prijava

Vaša prijava

Oni su uzor svojim učenicima, a sinoć su pokazali i zašto

[]

Posljednji u nizu koncerata povodom Dana Umjetničke škole Franje Lučića održan je sinoć u prepunoj Dvorani Galženica. Ovoga puta polaznici i njihovi roditelji bili su publika, a nastavnici izvođači. I ne, nije to bila prvotravanjska šala, tradicija je to ove škole i prilika za uživanje u glazbenoj čaroliji onih koji glazbeno obrazuju našu djecu, od njih stvaraju prave glazbene virtuoze, a tko zna možda i svoje nasljednike.

-Prigoda je ovo koju smo mi već nekoliko puta organizirali, nadam se da će vam se svidjeti što će naši nastavnici večeras prikazati. Danas je inače rođendan Sergeju Rahmanjinovu, pa će na repertoaru biti i jedno njegovo djelo- rekao je uvodno ravnatelj Borut Vidošević.

Koncert je otvorila Zrinka Posavec profesorica pjevanja, a potom su uslijedili nastupi Krešimira Starčevića na klaviru, Marije Ostrugač Jugec i Igora Jugeca na harmonici, Tomislava Perice na gitari, Antonije Jurin Starčević na flauti, Marka Požgaja na oboi te Karla Hubaka na klaviru. I za kraj uz pratnju Kristine Bjelopavlović Cesar ponovno nastup Zrinke Posavec, a kako je zvučala izvedba skladbe “Čula jesam da se dragi ženi” pogledajte u nastavku.

Galerija fotografija:

Objava Oni su uzor svojim učenicima, a sinoć su pokazali i zašto pojavila se prvi puta na cityportal.hr.