Prijava

Vaša prijava

Jedan, ali vrijedan! Vlatko Stojanovski riješio stvar na Šubićevcu

[]

S cijelim nizom izostanaka, nakon pauze koja je prekinula dobru seriju, na uvijek kompliciranom gostovanju, nogometaši Gorice morali su pronaći način kako i drugi put ove sezone donijeti bodove iz Šibenika. Govorio je trener Samir Toplak uoči utakmice o planu A i planu B, i koji god da je upotrijebio ovog subotnjeg poslijepodneva u Krešimirovu gradu, upalilo je. Gorica je s minimalnih 1-0, golom Vlatka Stojanovskog, došla do nova tri boda i nastavila sjajan niz pod novim trenerom.

Baš kao što je trener Toplak i najavio, Gorica je na Šubićevac došla sa željom da se nametne, da dominira, ali i da šibenske kontranapade zadrži pod kontrolom. Nije tu bilo nekog nepotrebnog rizika, ali Gorica je već nakon uvodnih pet-šest minuta zagospodarila terenom i krenula graditi put prema cilju, prema osvajanju bodova.

Nije ovo bila utakmica velikih, čistih šansi, nije tu bilo previše zicera na jednoj ili drugoj strani, ali bilo je lijepo vidjeti kako Gorica kontrolira zbivanja na terenu, jer činilo se da Šibenik ne bi zabio gol, kako se ono kaže, da se igra tri dana… A Gorica ga je zabila!

Trebalo joj je zato nešto više od 39 minuta, toliko drugo trajalo je traženje prostora za odigravanje mata u pet poteza. Krešo Krizmanić, ovog poslijepodneva ponovno sjajan, driblingom u zadnjoj liniji oslobodio je prostor za Cheicka Keitu lijevo, on odmah produžio do Iyayija Atiemwena, a čovjek zvan Beli odlučio je poslati centaršut na drugu stativu. Tamo je čekao Anthony Kalik, glavom je loptu vratio u srce peterca, a tamo je Vlatko Stojanovski reagirao majstorski, golgeterski. Za poneki centimetar izbjegao je zaleđe i vrhom kopačke loptu poslao u mrežu.

Vlatko Stojanovski zabio je svoj drugi prvenstveni gol za Goricu, a oba puta “žrtva” je bio Šibenik… Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Bio je to drugi prvenstveni gol napadača iz Makedonije, i to drugi – Šibeniku. Zabio je i u onom porazu 2-3 u zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva, pričekao je cijeli krug HNL-a na šansu od prve minute i novi gol. Zabio je, inače, i Mladosti iz Ždralova u Kupu, ukupno je ovo treći Vlatkov gol u dresu s grbom HNK Gorice na prsima, možda i onaj koji će “otključati” igrača koji dosad ni izbliza nije pokazao svoj potencijal…

I u nastavak je Gorica ušla žustrije, odlučnije prema naprijed, a kontrola otraga ostala je standard. Mitrović dobar desno, Jovičić siguran u paru s Krizmanićem, Keita neprelazan lijevo, uz pomoć veznog reda i prednje linije, nisu previše toga dopuštali Šibeniku. Nije ni Gorica imala šanse za pamćenje, barem ne do same završnice, kad je Kalik pogodio stativu iz blizine, nakon odličnog prolaska Mitrovića po desnoj strani. Mogao je tu Kalik riješiti utakmicu, ali ispalo je na kraju da je ona ionako riješena.

U onoj 40. minuti, onim jednim trzajem glavom i spretnom reakcijom pred golom, kombinacijom vrijednom tri boda. Toplak s Goricom jaše i dalje, došao je i do treće pobjede u četiri utakmice, i dalje je neporažen, a zgodno je i primjetiti kako je već nakon četiri utakmice skupio više pobjeda nego nakon svih devet u kratkom prvom mandatu na klupi Gorice, prije devet godina.

Gorica se, dakle, vratila u velikom stilu nakon promjene na klupi, a takva će morati biti i sljedeća dva petka. Prvo će ovog petka u Veliku Goricu doći neugodna Istra 1961, a onog sljedećeg ide se na Poljud, na noge Valdasovom i Nikinom Hajduku.

ŠIBENIK – GORICA 0-1
ŠIBENIK Stadion Šubićevac. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Kristijan Novosel (Valpovo) i Tomislav Keglević (Našice). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Goran Pataki (Đakovo)
STRIJELAC: 0-1 Stojanovski (40)
ŠIBENIK: Rogić – Šimunović, Perić, Bilić (od 20. Asanović) – Mesa, Ćurić, Vidović (od 69. Julardžija), Kvesić – Grezda (od 80. Skorup), Marin – Delić. Trener Dean Računica
GORICA: Kotarski – Mitrović, Jovičić, Krizmanić, Keita (od 87. Steenvoorden) – Babec, Pršir – Fruk (od 78. Delfi), Kalik (od 90. jug), Atiemwen – Stojanovski (od 78. Matar). Trener Samir Toplak
ŽUTI KARTONI: Vidović (Šibenik), Babec (Gorica)
CRVENI KARTONI: –

Objava Jedan, ali vrijedan! Vlatko Stojanovski riješio stvar na Šubićevcu pojavila se prvi puta na cityportal.hr.