Prijava

Vaša prijava

Kino, koncerti, radionice, sajam knjiga…samo je dio slavljeničkog programa Pučkog otvorenog učilišta

[]

Kino za djecu, Jurjevski sajam knjiga, koncerti….samo su neki od sadržaja koje Pučko otvoreno učilište Velika Gorica priprema za Velikogoričane povodom svog 62.rođendana. Slavljenički program trajat će od 19. do 25.travnja, a odvijat će se na dobro poznatim lokacijama Pučko učilište i Dom kulture Galženica.

– Tu je već tradicionalni Jurjevski sajam knjiga koji će biti otvoren od 19. travnja pa sve do kraja mjeseca u predvorju Učilišta. Brojni naslovi Biblioteke Albatros, u najvećoj mjeri posvećeni zavičajnim velikogoričkim temama, na sajmu će se moći kupiti uz vrlo velik popust. Biti će tu i kino za djecu koja će svakog dana, od 19. do 23. travnja u 16 sati moći pogledati animirane, sinkronizirane i popularne filmske naslove, a cijena ulaznice za svaku projekciju je samo 15 kn – ispričala nam je ravnateljica Pučkog učilišta, Anita Pišković.

U petak, 22. travnja, kada obilježavamo i Dan planeta Zemlje, od 18:15 sati ispred Gradske knjižnice biti će organizirana dječja radionica “Priče o zemlji”. Radionica je besplatna za sve mališane, a dolazak je potrebno najaviti telefonski na broj 01/6259 806, ili putem e-maila na adresu obrazovanje@pouvg.hr. Istoga dana u 20 sati u Dvorani Galženica održat će se slavljenički koncert na kojem će nastupiti Renata Sabljak, poznata hrvatska glumica i pjevačica vrhunskog vokala. Ulaz na koncert je besplatan.

– Na sam rođendan Učilišta, u subotu, 23. travnja, donosimo mnoštvo programa na na platou ispred Učilišta. Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica otvorit će slavlje glazbenim točkama od 9:30 h. Potom slijede besplatne radionice za djecu od 10 sati. Na Likovnoj radionici oslikavat ćemo Jurjevskog zmaja, dok će na radionici Lovci na dinosaure najmlađi učiti o ovim izumrlim životinjama iz doba jure. Dolazak na radionice potrebno je najaviti. Stečeno znanje i rezultate svoga rada prezentirat će polaznice Tečaja krojenja i šivanja modnom revijom koja je zakazana za 11:30 h. Svoje glazbeno umijeće toga dana pokazat će i prolaznici Tečaja gitare – naglasila je Pišković.

Nedjelja u 17 u Učilištu je rezervirana za dječje predstave. U slavljeničkom tjednu, 24. travnja, u goste stiže Kazalište Tvornica lutaka s predstavom „Ježeva kućica“, a ulaznice po promotivnoj cijeni od 20 kn možete nabaviti na blagajni Učilišta ili putem webshopa. Dan kasnije, u ponedjeljak, 25. travnja, Dane Učilišta zatvorit će predstava za odrasle. Velikogoričani će moći vidjeti predstavu Scene Gorica o najpoznatijoj ljubavnoj priči s ovih prostora “Šenoa i Slava – priča o sastanku i rastanku”. Predstava će biti u Dvorani Gorica u 20 sati.

–  Po akcijskim cijenama posjetitelji će moći uživati u brojnim programima gotovo svih djelatnosti kojima se Učilište bavi – kazalište, kino, izdavaštvo, obrazovanje, glazba. Vjerujemo da će u ovom raznovrsnom i bogatom programu svatko pronaći nešto za sebe. Dođite, uživajte i proslavite s nama rođendan Učilišta! – pozvala je ravnateljica Pišković.

 

Objava Kino, koncerti, radionice, sajam knjiga…samo je dio slavljeničkog programa Pučkog otvorenog učilišta pojavila se prvi puta na cityportal.hr.


Nastup KUD-a uoči Uskrsa