Prijava

Vaša prijava

Kreativna edukacija: Kad se odgajateljice zaigraju..

[]

Prošlog tjedna u Dječjem vrtiću Žirek završen je niz od šest intenzivnih praktičnih treninga iz područja dramske pedagogije, doznajemo iz Udruge Kreativan trening, koja je provela program.

– Inicijativa je krenula od samih odgajateljica, jer im u velikom obimu edukacija koje prolaze nedostaje praktičnih treninga u kojima istražuju kroz igru, izlaze iz zone komfora i svojih naučenih okvira, podižu nivo svoje zaigranosti i pri tome uče kako obogatiti svoj profesionalan rad – otkrila nam je voditeljica programa, Ivana Marijančić.

Foto: odgajateljice DV Žirek i dram.pedagoginja Ivana Marijačić

Ta se samostalna dramska pedagoginja, čiji program ima pozitivno stručno mišljenje Ministarstva obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje, rado odazvala pozivu ravnateljice DV Žirek Sandre Crnić i tijekom šest subota održala kreativne treninge za odgajateljice, kroz posebno osmišljene dramske igre i vježbe.

– Deset vrlo motiviranih i zainteresiranih polaznica pohađalo je treninge i ja sam oduševljena njihovom motiviranošću i trudom pri savladavanju igara i vježbi. Tim više što su se treninzi održavali kroz šest subota, pa su se polaznice potrudile organizirati svoj privatan život kako bi odvojile vrijeme za svoj osobni i profesionalan razvoj – ističe.

 

Foto: odgajateljice DV Žirek i dram.pedagoginja Ivana Marijačić

Prema komentarima polaznica, nije im bilo ni malo žao, jer kažu kako su na zabavan način razvijale svoje kreativne potencijale i vježbale svoje vještine koje inače ne stignu. Kako su same izjavile, vratile su se u djetinjstvo, sagledale su brojne životne situacije kroz igranje, naučile reagirati afirmativnije, a posebno im je dobar osjećaj bio što nije bilo pogrešnog, već je uvažavan njihov autentičan izričaj i reagiranje.

Smatraju kako ovakve programe trebaju proći odrasli u najrazličitijim kolektivima, jer se osim kreativnog izražavanja događa i lijepo povezivanje u grupi, što  je svima nedostajalo u vrijeme pandemije. Odgajateljice DV Žirek već su nove vještine i igre primijenile u radu s djecom, te iskazale interes i za sljedeći niz kreativnih treninga.

Objava Kreativna edukacija: Kad se odgajateljice zaigraju.. pojavila se prvi puta na cityportal.hr.