Prijava

Vaša prijava

Hoće li gorički Bikovi ovaj put uspjeti pomrsiti račune Splićanima?

[]

Pred košarkašima Gorice je novi izazov. Utakmica 7. kola HT Premijer Lige za prvaka protiv Splita na splitskim Gripama. Split je favorit u ovoj utakmici, ali Bikovi su već znali pomrsiti račune Splićanima u prethodnim sezonama. Međutim, ove sezone „Žuti” su već dva puta svladali Goričane u prvenstvu.

U prvom susretu nezaustavljivi su bili Barič i Perković, a u zadnjoj prvenstvenoj utakmici dominantan je bio Bajo s 23 poena i 11 skokova. Treba računati i na doprinos Ukića, Čampare, Kovačevića, Vuke te posebno Amerikanaca Shortera i Jonesa.

Goričani su se rekuperirali nakon teških iskušenja protiv Cibone i Zadra i sada spremno putuju na ovo izazovno gostovanje.

– Split je u jako dobrom ritmu jer pobijedili su zadnje dvije utakmice. Posebno je impresivna bila pobjeda protiv Cedevite junior. Koliko sam razumio propozicije osigurali su ostanak u ABA ligi tako da sada sigurno lakše dišu i imaju manje pritiska u domaćem prvenstvu. Mi očekujemo dobru utakmicu i znamo da nismo favoriti, ali mislim da moramo nekoga iznenaditi i uzeti bodove pošto smo kiksali u Zaboku. Tako da, nadam se, imamo poseban motiv za sljedećih par utakmica i pružit ćemo svoj maksimum već na ovoj utakmici – rekao je Mate Kalajžić, igrač Gorice koji u posljednje vrijeme igra na reprezentativnom nivou.

Utakmica se igra večeras u dvorani Gripe s početkom u 19 sati. Direktan prijenos je na HKS TV-u.

Objava Hoće li gorički Bikovi ovaj put uspjeti pomrsiti račune Splićanima? pojavila se prvi puta na cityportal.hr.