Prijava

Vaša prijava

FOTO Izlog knjižnice Galženica prepun dječjih radova na temu “U svijetu likovnih umjetnika”

[]

U izlogu Područne knjižnice Galženica ovih dana možete pogledati likovne radove mješovite sportske skupine Dječjeg vrtića Lojtrica iz Velike Mlake.

Naime, djeca sportske skupine drugu godinu za redom sa svojim odgojiteljicama sudjeluju u međunarodnom projektu na eTwinning-u naziva „U svijetu likovnih umjetnika 4″, a kroz koji su upoznala život i umjetničko stvaralaštvo poznatih slikara.  Ovom izložbom predstavili su likovne radove inspirirane umjetničkim djelima P. Mondriana, G. Seurata, S. Dalija, J.M. Basquiata, J. Rizzija, I. Rabuzina te hrvatskog akademskog kipara K. Kovačića.

– Djeca su radom na projektu pokazala razvijenu sposobnost kreativnog mišljenja i djelovanja, stekla znanja o vizualnoj kulturi kroz različita područja likovne umjetnosti upoznajući svjetske i domaće likovne umjetnika. Praktičnom izvedbom po uzoru na poznate likovne umjetnike djeca su istraživala, oblikovala, kreativno se izražavala u skladu s dobi, znanjem i vještinama iz područja likovne umjetnosti – istaknule su odgojiteljice skupine Ana-Marija Cimaš i Nives Tepišć koje su i postavile ovu izložbu.

 

Objava FOTO Izlog knjižnice Galženica prepun dječjih radova na temu “U svijetu likovnih umjetnika” pojavila se prvi puta na cityportal.hr.


Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva