Prijava

Vaša prijava

Petašica Marta Rak iz Hribara svojim znanjem geografije do titule državne prvakinje!

[]

Nakon što je odradila školsko i županijsko natjecanje iz geografije, Marta Rak, učenica 5.a razreda Osnovne škole Nikole Hribara dobila je poziv na 29.državno natjecanje iz geografije za osnovne i srednje škole! Ovogodišnje je izdanje natjecanja održano, na veselje učenika i mentora, uživo i to od 12. do 14. travnja na otoku Krku, a domaćin je bila Osnovna škola Malinska – Dubašnica.

Sam plasman je već veliko priznanje kako za Martu tako i za njenu mentoricu Valentinu Japec, ali biti najbolji u državi tek je prava stvar! Upravo tu titulu, najbolje u državi u geografiji ponijela je naša sugrađanka u konkurenciji od 16 učenika koliko ih je pozvano iz cijele Hrvatske u kategoriji 5.razreda.

– Velika je to čast. Da bi došle do državnog natjecanja treba se proći školska i županijska razina, a nakon toga se čekaju rezultati i obavijest koji će učenici iz cijele Hrvatske biti pozvani na držanu razinu. Moram priznati da smo se nakon županijske razine, nadale tom pozivu budući da je Marta već tada ostvarila najveći broj bodova – istaknula je njena mentorica Valentina Japec te dodala kako se natjecanje sastojalo od dva dijela.

– Svi razredi su imali natjecanje u dva dijela. Prvi dio bio je istraživački rad i to se održalo 13.travnja. To je vrlo zahtjevna kategorija jer učenici tri i pol sata proučavaju materijale i moraju sami organizirati i iznijeti taj istraživački rad. Dan poslije održao se test znanja i geografskih vještina. U ukupnom zbroju bodova, Marta je osvojila 68.5 od mogućih 80 bodova te odnijela prvo mjesto! – ponosno će Martina mentorica koja u ovoj goričkoj školi radi već punih 20 godina, a ovo je prvi puta da je učenik ili učenica iz Hribara sudjelovala na državnom iz geografije pa je uzbuđenje bilo još i veće.

– Marta se puno pripremala i čestitam joj na njezinom, trudu, radu i požrtvovnosti i što pri tome nije zapostavila ostale školske predmete. Sreća pa je natjecanje bilo prije proljetnih praznika tako da se Marta mogla opustiti i odmoriti. Sada čekamo kraj školske godine, a Marta je savladala sve gradivo 5. razreda iz geografije tako da je ona svoj dio odradila. Bilo je tu i mnogih prijateljstava, djevojčice su se sprijateljile i dogovorile da će puno učiti kako bi se ponovno sljedeće godine našle na državnom natjecanju – otkrila nam je Japec.

 

 

 

 

Objava Petašica Marta Rak iz Hribara svojim znanjem geografije do titule državne prvakinje! pojavila se prvi puta na cityportal.hr.