Prijava

Vaša prijava

GROZD: Dvije stručne komisije ocjenjivat će 114 uzoraka vina

[]

Kakva je bila godina za velikogoričke vinare i jesu li vina dovoljno odležala znat ćemo uskoro! Udruga vinogradara i vinara “Grozd” i ove godine organizira ocjenjivanje vina, a stručna komisija imat će težak posao. Morat će ocjeniti 114 uzoraka vina od 71 proizvođača koliko ih je zaprimljeno za ovogodišnje ocjenjivanje.

Iz Grozda ističu kako je broj zaprimljenih uzoraka očekivan, pristiglo je 103 uzoraka bijelih vina i 11 crnih odnosno crvenih.

– Kao i do sada najviše je zaprimljeno mješavina bijelih sorata njih 41, graševine 22, škrleta 11, chardonnaya 6, bijelog i sivog pinota 6, rajnskog rizlinga 6, souvignona 5, muškata 4, po jedan zeleni silvanac i traminac te 11 mješavina crnih sorata – istaknuli su iz Udruge.

Foto: Udruga vinara i vinogradara “Grozd”

Ocjenjivanje će biti u subotu 23. travnja od strane dvije stručne ocjenjivačke komisije pod predsjedanjem mr. sc. Vlaste Rubeša Vili.

– Nadamo se da će naši vrijedni proizvođači postići očekivane i dobre rezultate zahvaljujući prije svega dosada stečenom znanju i iskustvu. Kao i svake godine nagrađena vina moći će se kušati na predstojećoj godišnjoj skupštini, kada će biti uručene diplome i priznanja – kažu iz Grozda.

Objava GROZD: Dvije stručne komisije ocjenjivat će 114 uzoraka vina pojavila se prvi puta na cityportal.hr.


Tehnički muzej i Znanstveni piknik