Prijava

Vaša prijava

HVIDRA VG obilježila 30 godina postojanja uz visoke goste

[]

Odavanjem počasti poginulim velikogoričkim braniteljima kod spomen-obilježja Golubica, te svečanom sjednicom u Ribnici, HVIDRA Velika Gorica proslavila je svojih značajnih 30 godina postojanja. Tom svečanom jubileju odazvali su se i visoki gosti – predsjednik RH, Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec , te velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar.

U prigodnom obraćanju na svečanoj sjednici HVIDRA-e VG, predsjednik Milanović je rekao kako je neosporna istina da nije bilo hrvatskih branitelja i vojnika da ne bi bilo niti Hrvatske.

Foto: Predsjednik Milanović na obilježavanju 30. godina HVIDRA VG/Ured Predsjednika RH, Marko Beljan

– Što vrijeme više protječe, što smo dalje od toga, te stvari su naprosto jasnije. Prije trideset godina osnovana je vaša Udruga. To je bilo vrijeme nakon Sarajevskog primirja, vrijeme neizvjesnosti, straha i nedoumice. Trideset godina kasnije jasno je što se sve tada dogodilo i koliko je to bila velika uspješna i moćna priča. Hrvatska je prije trideset godina ovisila o jako malom broju hrabrih ljudi koji su danas hrvatski branitelji, hrvatski vojnici i hrvatski osloboditelji – istaknuo je predsjednik Milanović.

O povijesti Udruge u proteklih 30 godina najznačajnije podatke iznio je Slavko Tolić, voditelj sporta i komunikacija s medijima.

– HVIDR-a Velika Gorica danas vrlo aktivno djeluje kroz humanitarni rad, sportske aktivnosti, pomoć članovima kojima je to najpotrebnije, stručnu i pravnu pomoć članovima u ostvarivanju prava koja su definirana Zakonom RH, pomoć članovima i na mnogo drugih različitih načina kada su u potrebi u svakodnevnom životu. Osim toga, naše je djelovanje usmjereno i na humanitarni rad u trenucima kada je to najpotrebnije – kazao je Tolić i posebno apostrofirao malonogometni turnir po kojem je Udruga i najpoznatija.

Foto: Predsjednik Milanović na obilježavanju 30. godina HVIDRA VG/Ured Predsjednika RH, Marko Beljan

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim velikogoričkim braniteljima kod spomen-obilježja Golubica na platou kod Gradskog groblja.

Uz predstavnike HVIDRA-e VG i udovice poginulih branitelja, vijence su položili i svijeće upalili ministar branitelja Tomo Medved, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, te predstavnici našeg grada predvođeni gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom i njegovim zamjenikom Nevenom Karasom.

– Žrtva hrvatskih branitelja je nemjerljiva i ne može se s ničim usporediti. Mi smo dali doprinos i stali smo na branik Domovine kada je bilo najteže- istaknuo je predsjednik HVIDRA-e VG, Željko Klasnić.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar i ministar obrane Tomo Medved

Foto: gradonačelnika Krešimir Ačkar i ministar obrane Tomo Medved/FB

Ministar Tomo Medved uz čestitku svim članovima kazao je kako je upravo zajedništvo najveća vrijednost.

– Želim ovim ljudima iskazati zahvalu na entuzijazmu i energiji koju ulažu u očuvanje na žrtve iz Domovinskog rata. Drago mi je što su ovdje s nama i udovice poginulih naših branitelja, jer to zajedništvo je ono što je naša najveća vrijednosti. Želim ohrabriti hrvatske branitelje i hrvatske vojne ratne invalide da se nikada ne umore ulagati svoju energiju u očuvanje tih naših vrijednosti koje smo iznijeli iz Domovinskog rata. Upravo zbog toga trebamo čuvati naše zajedništvo i jedinstvo našeg naroda, jer to je jamstvo i perspektiva za opstanak i budućnost naših mladih u Hrvatskoj- rekao je ministar Tomo Medved.

Grad Velika Gorica uvelike pomaže rad svih braniteljskih udruga.

– Ovo je dan i prilika da se zahvalimo svim hrvatskim braniteljima i svima onima koji su sanjali slobodu i demokraciju kakvu danas imamo u našoj domovini. Bitan je ovo dan i datum za sve one koji su dali sve što su mogli za to. Svi oni zaslužuju maksimalan pijetet i respekt te zahvalu koju im pružamo kao Grad- poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Objava HVIDRA VG obilježila 30 godina postojanja uz visoke goste pojavila se prvi puta na cityportal.hr.