Prijava

Vaša prijava

Sretan rođendan, POU! ‘Pripremili smo za svakoga po nešto’

[]

Gledajući prema nebu, uz jedinu želju da ne padne kiša, koja bi pokvarila cijelu ideju, u subotu prijepodne krenulo je obilježavanja 62. rođendana Pučkog otvorenog učilišta, ustanove koja je nositelj kulturno-obrazovnog života našega grada.

– POU je ustanova kojoj je cilj zadovoljiti potrebe građana za kulturu i obrazovanje, zbog čega se i bavi djelatnostima koje to omogućuju. Kroz povijest je naša ustanova ostavila snažan pečat u životu ovoga grada, jer tijekom protekle 62 godine ovdje je bilo cijeli niz djelatnosti, čega će se stariji Velikogoričani sigurno i sjetiti. Mnogi od njih su ovdje polagali vozačke ispite, pohađali škole stranih jezika, išli na razne prekvalifikacije, a neki možda i doživjeli prvi poljubac u velikogoričkom kinu. Vjerujem da je iz tih razloga dobar dio Goričana i emotivno vezan za našu ustanovu – rekla je ravnateljica POU-a Anita Pišković, pa dodala:

– Danas, primjenom zakonskih odredbi, u okviru Učilišta djeluje nekoliko djelatnosti. Imamo kazališnu djelatnost s vlastitom produkcijom kroz Scenu Gorica, kinematografsku djelatnost kroz Kino Gorica i izdavačku djelatnost kroz Biblioteku Albatros. Uz to, tu su i glazbena, galerijska i obrazovna djelatnost. Sam smisao Učilišta nije se promijenio kroz godine, jer kultura i obrazovanje su smisao njegova postojanja. Kod nas ćete uvijek naići na razne programe za razne uzraste, od djece od tri-četiri godine, preko odraslih, pa sve do umirovljenika. Općenito težimo graditi imidž kuće koja prati suvremene dosege tehnologije, organizira razne moderne kulturne i edukativne programe, a s druge strane je i jedan od glavnih podupiratelja baštinjenja lokalne kulture u zajednici.

Rođendanska proslava bit će raznolika i sadržajna, s ponudom koja bi trebala donijeti za svakoga ponešto.

– Za rođendan smo pripremili razne sadržaje, izašli smo na otvoreno, uživat ćemo i zabavljati se kroz dječje radionice, sajam knjiga naše Biblioteke Albatros, bit će tu i modna revija polaznica tečaja krojenja i šivanja, slušat ćemo glazbu koju će producirati naši polaznici tečaja gitare… Ukratko, bit će uključene sve djelatnosti kojima se bavimo – istaknula je Pišković.

Ova će proslava poslužiti i kao uvertira za sve ono što slijedi u razdoblju godine kad u POU-u pojačavaju ritam.

– Nakon obilježavanja dana Učilišta, očekuje nas cijeli niz programa u svibnju i lipnju. Osim tekućih programa, pred nama je i Brass festival, Dani mađarske kulture, a zatim i Goričke večeri kao završnica cijele priče, uz puno predstava, koncerata i kino na otvorenom. Pozivam sve da nas prate i uživaju u sadržajima koje nudimo, pogotovo zato što ih je najveći dio besplatan – zaključila je ravnateljica.

Objava Sretan rođendan, POU! ‘Pripremili smo za svakoga po nešto’ pojavila se prvi puta na cityportal.hr.