Prijava

Vaša prijava

Pjesnički susret “Nagovor na poeziju” s Evelinom Rudan i Miroslavom Kirinom

[]

Gradska knjižnica Velika Gorica u srijedu 27.travnja organizira pjesnički susret “Nagovor na poeziju” s Evelinom Rudan i Miroslavom Kirinom, a koji se trebao održati još u Mjesecu hrvatske knjige 2021.godine, no zbog epidemioloških razloga morao je biti otkazan.

– Veseli nas da ćemo konačno održati najavljeno druženje u kojem ćemo se upoznati sa značajnim imenima suvremene domaće pjesničke scene. Ugostit ćemo Evelinu Rudan, prošlogodišnju dobitnicu nagrade Ivan Goran Kovačić za zbirku “Smiljko i ja si mahnemo” napisanu na istarskoj čakavštini, a posvećena je Istri i istarskom dijalektu, ali i djetinjstvu, odrastanju…Drugi naš gost je Miroslav Kirin, idejni začetnik i jedan od urednika antologije “Banijska književna antologija” u kojoj je zastupljeno 38 autora i autorica poezije i proze koja je tematski ili zemljopisno vezana uz područje nedavnim potresom razorene Banije. Osim rada na antologiji, Miroslav Kirin u izdanju Naklade Ljevak upravo objavljuje i novu zbirku proznih zapisa “Babanija” o čemu će također biti riječi – istaknuli su iz Knjižnice.

Susret će moderirati književna promotorica i prevoditeljica Romana Perečinec, a održat će se u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica s početkom u 18:30 sati.

Objava Pjesnički susret “Nagovor na poeziju” s Evelinom Rudan i Miroslavom Kirinom pojavila se prvi puta na cityportal.hr.