Prijava

Vaša prijava

Velikoj Gorici 3,9 milijuna kuna za obnovu vrtića, škola, dvorca Lukavec i Veleučilišta

[]

Za saniranje šteta i obnovu dvorca Stari grad Lukavec, zgrade Veleučilišta Velika Gorica i osam zgrada osnovnih i područnih škola te šest dječjih vrtića, Velika Gorica dobila je od Zagrebačke županije 3,9 milijuna kuna. Riječ je o prvoj tranši ugovora Gradu Velikoj Gorici za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom, a ugovor je danas gradonačelniku Krešimiru Ačkaru uručio zamjenik župana Damir Tomljenović.

– Svi projekti koje smo prijavili i za koje smo participirali u ovom natječaju za obnovu su od strane Zagrebačke županije prihvaćeni. Moram istaknuti dobru suradnju sa Zagrebačkom županijom gdje smo uvijek imali savjetodavnu i logističku podršku u svakom pitanju, a koje je rezultiralo ovim uspjehom. Ovo nisu prva sredstva koja smo dobili za saniranje posljedica potresa, a ona su usmjerena prvenstveno prema našim žiteljima koji su ostali bez svojih domova – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

25.04.2022. – Velikoj Gorici skoro 4 milijuna kuna za sanaciju i obnovu šteta od potresa – foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

A Grad Velika Gorica priprema za natječaj i dokumentaciju za Područnu školu Dubranec kako bi se što prije krenulo s radovima na izgradnji.

– Ono što još Velika Gorica od županije očekuje je što skorije poboljšanje standarda primarne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Velika Gorica i hitne pomoći, ali vjerujem da ova dobra praksa I započeta suradnja će se nastaviti – naglasio je Ačkar.

25.04.2022. – Velikoj Gorici skoro 4 milijuna kuna za sanaciju i obnovu šteta od potresa – foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

Zamjenik Tomljenović istaknuo je kako je ovo samo početak obnove objekata u Velikoj Gorici i očekuje daljnje prijave na natječaj.

– Zahvaljujući Vladi RH koja je Zagrebačkoj županiji oslobodila decentralizirana sredstva, mi ćemo vjerojatno biti u mogućnosti sanirati sve oštećene javne zgrade. Ove godine za tu namjenu imamo 80 milijuna kuna, a svake godine će nam se dodati još po 40 milijuna kuna. Mislim da ćemo kroz jedan dobar plan I suradnju s našim jedinicama lokalne samouprave, gradovima I općinama, uspjeti napraviti jedan ogroman posao – rekao je Tomljenović.

 

 

Objava Velikoj Gorici 3,9 milijuna kuna za obnovu vrtića, škola, dvorca Lukavec i Veleučilišta pojavila se prvi puta na cityportal.hr.