Prijava

Vaša prijava

Biti lovac više je od odlaska u lov!

[]

Biti lovac je mnogo više od samog odlaska u lov kako mnogi mislimo. Naime, aktivnosti lovaca odnose se na uzgoj i zaštitu divljači, obnovu, održavanje i uređenje lovačke infrastrukture kao i samih prostorija i okoliša lovačkog doma, zaštita okoliša te su to samo neke od aktivnosti koje obavljaju lovci da bi u lovištu sve bilo kako treba.

Da biti lovac nije samo ići u lov i loviti divljač objasnio nam je i tajnik Lovačkog društva „Srndać“ Vukovina  Darinko Gučić.

– Kad pogledate koliko je sve aktivnosti koje obavljaju lovci svih lovačkih društava tako i lovci Lovačkog društva „Srndać“ Vukovina vidjet ćete da je biti lovac jako zahtjevno te zahtjeva mnogo rada i truda te da je lov samo jedan dio aktivnosti lovaca – rekao je Gučić.

Da bi u lovištu sve bilo kako treba svake godine grad Velika Gorica pomaže i financira lovačke udruge koje se prijave na javni natječaj za potpore lovstvu.

Tako je lovačko društvo „Srndać“ Vukovina u 2021. godini obavila radove na uređenju lovačkog doma kroz projekt „Adaptacije i uređenja područja lovačkog doma“ i obavilo radove uređenja okoliša sjenice i staze oko nje.

– U provođenju tih aktivnosti sudjelovali su svi lovci lovačkog društva, a vrijednost radova, uključujući i rad lovaca je oko 30 tisuća kuna gdje je Grad Velika Gorica dodijelila potporu od 6.000,00 kuna. Ovim putem se i zahvaljujemo Gradu što dugi niz godina pomaže lovačke udruge te se veselimo i daljnjoj suradnji uz lovački pozdrav „Dobra kob!”- zaključio je Gučić.

Objava Biti lovac više je od odlaska u lov! pojavila se prvi puta na cityportal.hr.