Prijava

Vaša prijava

Sjajna vijest! Dokumentarni film Fuji prikazat će se u Japanu u sklopu festivala kratkog filma

['DOKUMENTARNI FILM', 'festival', 'Fuji', 'Japan', 'Judo klub osoba s invaliditetom Fuji']

Dokumentarni film Fuji, Judo kluba osoba s invaliditetom “Fuji”, prošao je na Short Shorts Film Festival & Asia, najveći festival kratkog filma u Aziji. U ovogodišnjem izdanju, Fuji je prošao u konkurenciji od 5720 filmova iz 126 zemalja, a prijavljen je u Non-fiction kategoriji te će premijerno u Japanu biti prikazan 19.lipnja.

Podsjetimo kako su autori filma Dino Julius i Luka Hrgović, a koji su se pobrinuli da u 20 minuta filma, kroz zanimljive priče sportaša i ostalih članova kluba Fuji, istaknu glavne vrijednosti i ideje kluba, a to su prije svega snaga prijateljstva, te važnost sporta i inkluzije. U filmu se pojavljuje i Satoshi Ishii, olimpijski prvak u judu iz Pekinga 2008. godine, koji je veliki prijatelj Hrvatske i JK Fuji.

– Jedan od glavnih ciljeva za kreiranje ovoga filma bio je dati sportašima s poteškoćama medijski prostor te na taj način ukazati na nužnost poticanja drugih sportskih klubova na inkluziju. Ovaj film nastao je kako bi potaknuo druge sportske klubove da u svoje redove uključe i djecu s teškoćama – kazala je Marina Drašković, predsjednica Judo kluba Fuji.

Inače, festivala kratkog filma u Aziji je Oscar accredited, što znači da pobjednik ima pravo na nominaciju za Oscara u kategoriji kratkih filmova iduće godine.

– Sama činjenica da je film dio festivala nama je ogromna čast i veliko priznanje. Priča o malom klubu iz Velike Gorice prepoznata je u kolijevci juda. Svjetsko, a naše! – poručili su iz Kluba.

Dokumentarni film Fuji dio je projekta Judo inkluzija koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

The post Sjajna vijest! Dokumentarni film Fuji prikazat će se u Japanu u sklopu festivala kratkog filma appeared first on cityportal.hr.