Prijava

Vaša prijava

Veleposlanik Ukrajine: Velika Gorica je zaista veliko srce i hvala vam na tome!

['Krešimir Ačkar', 'Ukrajina', 'Ukrajinci u Velikoj Gorici', 'Vasilij Kirilič']

U Pučkom otvorenom učilištu danas je bilo posebno svečano i emotivno na susretu dobrodošlice ukrajinskih obitelji s predstavnicima našega grada.

Susret dobrodošlice gradonačelnik Ačkar i ukrajinski veleposlanik Kirilič

Foto: gradonačelnik Krešimir Ačkar i veleposlanik Ukrajine, NJ.E.Vasilj Kirilič sa suprugom i unucima

Okupljenima se obratio i izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Ukrajine u RH, Njegova ekselencija, Vasilj Kirilič.

Foto: veleposlanik Ukrajine, NJ.E. Vasilj Kirilič/cityportal.hr

 

Veleposlanik je istaknuo kako se svakodnevno molimo za sretnu sudbinu ukrajinske djece i Ukrajine, a danas se došao zahvaliti.

– Ja bih danas htio zahvalio Hrvaticama i Hrvatima na jednoj snažnoj podršcu Ukrajini. Hrvatska nije velika zemlja, ali kako sam već rekao premijeru Plenkoviću, jedna nevelika zemlja dala je jednu veliku podršku. Zahvaljujem svima koji su na obiteljski način prihvatili Ukrajince, Velika Gorica je veliko srce, velika hvala! To je naš veliki dug prema Hrvatima i Hrvaticama. Zahvaljujem svima vama od srca!

Foto:gradonačelnik Krešimir Ačkar/cityportal.hr

U Velikog Gorici trenutno boravi 127 raseljenih osoba iz Ukrajine, a gradonačelnik Krešimir Ačkar upoznao je veleposlanika Kiriliča sa svim aktivnostima koje grad poduzima kako bi se novi sugrađani čim prije i što lakše uključili u život zajednice.

Foto:veleposlanik Ukrajine, Vasilj Kirilič /cityportal.hr

– Intenzivno smo ih ukjučili u društveni život, djeca predškolske dobi su u vrtićima, sva su djeca školske dobi upisana u osnovne i srednje škole. Tu su i besplatna knjižnica, bazen, muzeji, radionice, sve što smo mogli dati kao grad kako bi pomogli ljudima u teškoj situaciji – rekao je gradonačelnik.

Foto: susret dobrodošlice u PUO VG/cityportal.hr

Također je istaknuo kako se veliki broj raseljenih već i zaposlio u logističkim centrima, hotelima, a poslodavci za njih imaju samo riječi hvale.

– Moje obećanje je da ćete potrebnu sigurnost i mir i sve što vam je potrebno imati dokle god vam bude potrebno u Velikoj Gorici, pa ako poželite ostati i ovdje graditi budućnost bit ćete i više nego dobrodošli. Također bih htio reći kako sam iznimno ponosan na građane Velike Gorice, koji su u svakoj kriznoj situaciji, bilo u domovini ili izvan granica, uvijek u akciji za pomoć – poručio je.

Foto: susret dobrodošlice u PUO VG/cityportal.hr

Susret dobrodošlice ujedno je na svečani način označio početak tečaja hrvatskog jezika za raseljene osobe iz Ukrajine, koji će se održavati upravo u Pučkom otvorenom učilištu.

 

 

The post Veleposlanik Ukrajine: Velika Gorica je zaista veliko srce i hvala vam na tome! appeared first on cityportal.hr.