Prijava

Vaša prijava

Loš trećeligaški vikend, ali sigurna zona sve je bliže…

['hotnews', 'Nk Kurilovec', 'Nk Lukavec', 'slaven batovanja']

Nije ovo bio dobar vikend za turopoljski trećeligaški nogomet, ni dobar ni uobičajen. Iako su i Kurilovec i Lukavec u donjoj polovici tablice, u prvih 27 kola samo se pet puta dogodilo da su oba naša kluba izgubila. U petak i subotu dogodilo se i šesti.

Prvi na redu bio je Lukavec, koji je išao na opako teško gostovanje u Karlovac. U prvom dijelu prvenstva tog su protivnika, vrlo ambicioznog u smislu odlaska u viši rang, Lukavčani pobijedili, ali ovoga puta ništa nije išlo po planu.

– Suđenje je bilo odlično, nemamo se apsolutno što žaliti, jer jednostavno smo bili preimpesionirani. Pogotovo u prvih desetak minuta, nakon kojih smo već gubili 2-0… Ugođaj je stvarno bio prvoligaški, teren odličan, reflektori, prvoligaški stadion… U svemu tome nismo se snašli. Mi nismo bili dobri, a oni su bili odlični – kaže trener Lukavca Slaven Batovanja.

Završilo je 5-1 za Karlovac, bilo je i 5-0, da bi počasni pogodak potpisao Hrvoje Humeljak.

– Imali smo mi i stativu, i još dvije dobre šanse, ali na početku drugog poluvremena ponovno se dogodila pogreška i nakon toga smo potonuli. Ali dobro, idemo dalje, okrećemo se sljedećoj, iznimno važnoj utakmici – govori trener Batovanja, misleći na domaći ogled sa Segestom u sljedećem kolu.

– Dobijemo li to, mislim da smo napravili 99 posto posla u izbjegavanju tog posljednjeg mjesta – vjeruje Slaven.

A to je bitno kako se ne bi ispalo dva ranga niže, što je sudbina posljednjeg ove sezone… I tek nakon što to i matematički osiguraju, u Lukavcu će krenuti graditi planove za sljedeću sezonu.

– Idemo korak po korak. U posljednje vrijeme skupili smo dosta bodova, došli na tri boda od Kurilovca, u dobroj smo situaciji, ali prvo treba dovršiti posao. A onda ćemo analizirati, dogovarati, planirati… – zaključio je Batovanja.

A tri boda udaljeni Kurilovec svoj je posao imao za odraditi u subotu poslijepodne. Na Udarnik je stiglo Lučko, također s ambicijom ulaska u jedinstvenu 3. HNL, koji je kući odnio sva tri boda. Trenutak odluke zbio se u 37. minuti, kad je Abubacar zabio jedini gol na utakmici. Kurilovec je promašivao i cijelo drugo poluvrijeme neuspješno pokušavao pronaći put do izjednačenja…

Nastavljena je time kurilovečka serija utakmica bez pobjede, koja je sad već došla do brojke šest. U tom nizu su dva remija i četiri poraza, uključujući i ovaj posljednji. Još je šest kola do kraja, posljednje Ponikve su na 14 bodova minusa i Kurilovec je svoje brige, prema svemu sudeći, već prebrinuo.

Sve je izvjesnije da ćemo sljedeće sezone imati dva kluba u ligi koja će se zvati 3. HNL, ali zapravo će se raditi o četvrtom rangu hrvatskog nogometa. U kojem, ako je suditi prema aktualnom stanju, neće igrati Ponikve, a u njega će ući Samobor ili Sava Strmec, odnosno Dinamo Odranski Obrež ili eventualno Brezovica. No o tom potom, imamo još šest kola za odraditi.

Sa što manje vikenda poput ovoga, nadamo se…

The post Loš trećeligaški vikend, ali sigurna zona sve je bliže… appeared first on cityportal.hr.