Prijava

Vaša prijava

INTERNET PRIJEVARA Mladić iz Velike Mlake kupio nepostojeći PlayStation

['internet prevara', 'marketplace', 'playstation', 'PP VELIKA GORICA']

Internetske prevare nisu ništa novo, a ovoga puta na jedan lažni oglas, prošlog mjeseca „nasjeo“ je 21-godišnji mladić iz Velike Mlake.

– S ranije stvorenom namjerom i u svrhu pribavljanja protupravne imovinske koristi na Marketplaceu jedne društvene mreže, 24-godišnjak s područja Samobora postavio je lažni oglas o prodaji igrače konzole PlayStation za iznos od tisuću kuna. U svrhu toga, mladić je izradio i lažni profil, a na taj mu se oglas javio 21-godišnjak iz Velike Mlake te su tom prilikom njih dvoje dogovorili kupnju i prodaju nepostojećeg PlayStationa – izvijestio nas je inspektor u goričkoj policiji Nikica Ljubanović.

S obzirom da je počinitelj rekao kako nije s područja Zagreba i bliže okolice, dogovoreno je kako će igraču konzolu poslati po vozaču kamiona, a koji će je dostaviti na parkiralište trgovačkog centra Supernova u Buzinu.

– Počinitelj je mladiću poslao Air Cash bankovni kod na iznos od tisuću kuna, a oštećeni je uplatio iznos na benzinskoj postaji INA u Velikoj Mlaki. On je fotografirao taj račun i bar kod koji je primio, potom ga poslao dotičnom te se uputio na dogovorenu lokaciju za preuzimanje. Kada je došao kod Supernove nitko se nije pojavio pa je pokušao kontaktirati prodavatelja, no isti mu se nije javio jer ga je blokirao na društvenim mrežama i tu je oštećeni shvatio da je prevaren – kazao je Ljubanović te upozorio građane.

– Prilikom kupnje putem interneta ukoliko nisu sto posto sigurni i ako nemaju određene garancije da plaćaju po pouzeću. Uplaćivanje novca nepoznatim osobama nikako ne bi preporučio – istaknuo je inspektor.

The post INTERNET PRIJEVARA Mladić iz Velike Mlake kupio nepostojeći PlayStation appeared first on cityportal.hr.


Dan otvorenih vrata srednjih škola

FOTO Kuče do sedme titule bez poraza