Prijava

Vaša prijava

GČ Hrvatski velikani: Štali sa životinjama nije mjesto u urbanoj zoni!

['gradska četvrt', 'podložnica', 'VGČ Hrvatski velikani']

Vijeće Gradske četvrti Hrvatski velikani održalo je u ponedjeljak, 2. svibnja, devetu i to terensku sjednicu u prostorijama Vijeća u Cvjetnom naselju.  Obišli su i ulice, parkove, kao i aktualne radove u svojoj četvrti. Najviše su se ipak bavili problematikom štale sa životinjama u Podložnici. Naime, kako ističu u priopćenju, stanovnici ove četvrti ukazuju im na taj problem od početka mandata Vijeća, stoga su odlučili poduzeti korake u smjeru rješavanja postojećeg stanja.

– Na sjednici se našao i Prijedlog zahtjeva za provođenjem komunalnog nadzora na objektu u Pleškoj ulici, Prijedlog  zahtjeva za obeštećenjem građana, radi smanjene vrijednosti nekretnina, te kvalitete života, a sukladno tome i Prijedlog zaključka o izmjeni  Odluke o komunalnome redu na način da se izbace sve stavke koje djelatnosti u objektu u Pleškoj ulici čine nelegalnima – piše u priopćenju Predsjedništva Vijeća GČ Hrvatski velikani.

Foto: vijećnici GČ Hrvatski velikani u obilasku četvrti/GČHV

Terenski obilazak gradske četvrti uključivao je upravo obilazak Podložnice na kojoj se nalazi novoizgrađeni Spar, ali i sporna štala sa životinjama, kojoj, kako ističu ‘sasvim sigurno nije mjesto u gradskoj urbanoj zoni’.

– Pritom mislimo da i životinje zaslužuju humanije uvjete za svoj život. Nespojivo je vidjeti u istoj ulici konje, krave, bale sijena, blato i sve ono što se okolno gradi, ali i ono što se najavljuje od strane gradonačelnika u predmetnoj ulici, Poduzetnički inkubator i Centar za starije osobe, što svakako podržavamo i priželjkujemo u što skorije vrijeme – poručuju vijećnici.

Foto: Vijećnici GČ Hrvatski velikani u obilasku četvrti/VGČ Hrv.velikani

No, u nastavku obilaska imali su više razloga za zadovoljstvo.  Vijećnici su obišli i svježe asfaltiranu ulicu, odnosno odvojak pored garaže ZET-a u Zagrebačkoj ulici, te su iznimno zadovoljni što je asfaltirana prvi put u povijesti. Svi prisutni izrazili su zadovoljstvo aktivnostima koje su izvedene i koje su u tijeku, a sve kako bi stanovnicima život u našoj četvrti bio što ugodniji i kvalitetniji.

 

The post GČ Hrvatski velikani: Štali sa životinjama nije mjesto u urbanoj zoni! appeared first on cityportal.hr.