Prijava

Vaša prijava

U Miošićevoj, Kolarevoj i Poštanskoj ulici bit će zasađeno više od 100 stabala

['a.k.miošića', 'hotnews', 'Krešimir Ačkar', 'pošumljavanje', 'sadnja drveća']

Posljednjih dana, VG Komunalac u suradnji s Gradom pokrenuo je akciju pošumljavanja urbanog djela Grada Velike Gorice.

– Bitno je voditi brigu o zelenilu, pogotovo u ovom urbanom djelu grada. U sklopu akcije u tri gradske ulice, Andrije Kačića Mošića, Slavka Kolara i Poštanskoj ulici, posadit će se više od 100 sadnica stabala – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar i najavio kako će se nastaviti brinuti o zelenilu i u narednom periodu.

– Cilj nam je voditi brigu o zelenilu u ovom djelu grada, koji ima znatno veću izgradnju stanova nego što je to bilo očekivano, i zadovoljiti svu onu infrastrukturu koja je potrebna i koja dolazi uz stanogradnju na zadovoljstvo svih sugrađana – poručio je gradonačelnik.

Arijana Mrkonjić, voditeljica Poslovne jedinice održavanja javnih zelenih površina pri VG Komunalcu istaknula je kako se ove godine sade stabla uz prometnice radi smanjenja prizemnog ozona.

– Uglavnom se sade vrste koje su prilagođene za ovo naše podneblje kao što su javori, hrast, ukrasna trešnja, glogovi…u ovom periodu sadimo oko 110 sadnica i planiramo još dodatnu sadnju na jesen – kazala je Mrkonjić.

 

The post U Miošićevoj, Kolarevoj i Poštanskoj ulici bit će zasađeno više od 100 stabala appeared first on cityportal.hr.