Prijava

Vaša prijava

Nagrađivani dokumentarac “Veće od traume” stiže u Kino Gorica

['dokumentarac', 'Kino Gorica', 'veće od traume']

Nakon međunarodne premijere na jednom od najprestižnijih festivala dokumentarnog filma, kanadskom festivalu HOT DOCS, svjetske premijere na domaćem ZagrebDoxu gdje je ovjenčan posebnim priznanjem žirija u regionalnom natjecateljskom programu te Nagradom publike, dokumentarac VEĆE OD TRAUME Mirte Puhlovski i Vedrane Pribačić stiže u Kino Goricu POUVG. Film će biti prikazan u tri termina: 5., 9. i 10. svibnja u 20 sati.

Veće od traume kroz tri godine prati stanja i doživljaje triju žena (Katica, Ana i Marija) traumatiziranih u Domovinskom ratu, koje kroz slojevit proces osnaživanja vlastitih resursa iznose priče svojih života. Proces iscjeljivanja traumi ovih žena odvija se u sklopu programa “Ja sam mnogo više od moje traume”, putem sistemsko-integrativnih suportivnih metoda kojim polako vraćaju svoje dostojanstvo i povjerenje, izgubljeno tijekom rata.

Film je režirala Vedrana Pribačić, uz koautoricu Mirtu Puhlovski, koja je ujedno i producentica filma (Metar60). Direktor fotografije je Dario Hacek, a film je snimala i Dinka Radonić, montirala ga je Marta Broz, a za zvuk su bili zaduženi Dario Domitrović, Tihomir Vrbanec i Frano Homen.

Film je prikazan na festival Hot Docs 29. Travnja (dodatni termin je srijeda, 4. Svibnja) u okviru programa The Changing Face of Europe, selekcije posvećene izvanrednim dokumentarnim ostvarenjima iz Europe, a nastao je u suradnji s organizacijom European Film Promotion, uz potporu članica EFP-a, među kojima je i Hrvatski audiovizualni centar. Film na Hot Docsu konkurira za Nagradu publike, koja pobjedničkom naslovu donosi direktnu kvalifikaciju za nominaciju za nagradu Oscar.

The post Nagrađivani dokumentarac “Veće od traume” stiže u Kino Gorica appeared first on cityportal.hr.