Prijava

Vaša prijava

U crkvi sv. Petra i Pavla večeras nastupa svestrani američki glazbenik Justin Bland

['Hrvatski barokni ansambl', 'Justin Bland', 'Velikogorički brass festival']

Nakon što je jučer, Brass & Percussion septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra, otvorio 16. Velikogorički Brass festival u Dvorani Gorica večeras slijedi novi koncert. Kako je VG Brass je odavno iz dvoranskog prostora preselio na otvoreno i u sakralne objekte, što je publika jako dobro prihvatila, danas Velikogoričani imaju priliku poslušati koncert u crkvi sv. Petra i Pavla gdje će uživati u baroknoj glazbi.

Uz Krešimira Fabijanića na baroknoj trubi i Hrvatski barokni ansambl, najznačajniji naš ansambl specijaliziran za povijesno obaviještenu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha koji je utemeljen 1999. godine, nastupit će i Justin Bland. Ovaj svestrani američki glazbenik jednako nastupa na povijesnim instrumentima, kao i na modernim trubama. Kao često traženi izvođač Bland je nastupao s vodećim ansamblima diljem Amerike i Europe, a uz to vješto pjeva kontratenor. Gost večeri bit će Krešimir Fabijanić, solist Hrvatskog baroknog ansambla koji je diplomirao trubu na ljubljanskoj Akademiji za glasbo te nastupao na brojnim domaćim i inozemnim festivalima stare glazbe.

Koncert je večeras u 20 sati, a ulaz je slobodna.

The post U crkvi sv. Petra i Pavla večeras nastupa svestrani američki glazbenik Justin Bland appeared first on cityportal.hr.