Prijava

Vaša prijava

Muzej Turopolja: Ples i likovne radionice u sklopu Edukativne muzejske akcije

['edukativna muzejska akcija', 'Međunarodni dan muzeja', 'MUZEJ TUROPOLJA']

Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva povodom Međunarodnog dana muzeja organizira Edukativnu muzejsku akciju. Ova akcija neprekidno traje već 27 godina, prkoseći pandemiji, potresu i drugim poteškoćama.  Ovogodišnja tema je “Ples”, a muzej domaćin je Muzej Cetinske krajine – Sinj.

– Muzej Turopolja redovito sudjeluje, a nakon što smo prošle godine u sklopu akcije posjećivali područne škole našeg zavičaja, ove godine vraćamo se u muzej. Naša tema je Ples – nekad i sad. Pa ćemo tako u suradnji s lokalnim kulturno-umjetničkim društvima i plesnim klubovima 10. i 17.svibnja održati radionice narodnih i suvremenih plesova, biti će tu i likovne radionice u kojima ćemo osim crtanja i slikanja prikazati kratke filmove na temu plesa i objasniti važnost plesne umjetnosti nekad i sad. Te će se radionice održati 11., 12., 13., 16. i 18. svibnja, a sve počinju u 10 sati – istaknuli su iz Muzeja Turopolja.

Inače, u sklopu 27. EMA-e proslavit ćemo i Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, kada će ulaz i vodstva kroz stalni postav goričkog muzeja biti besplatni, no obavezna je najava stručnog vodstva na muzejski telefon 6221 – 325.

 

The post Muzej Turopolja: Ples i likovne radionice u sklopu Edukativne muzejske akcije appeared first on cityportal.hr.