Prijava

Vaša prijava

Online tribina za roditelje: Kraj školske godine – muka ili veselje?

['NZZJZ Andrija Štampar', 'ocjene', 'škola', 'tribina']

Kraj školske godine mnogi povezuju isključivo uz pozitivne teme, kao što su odmor, druženje,ljeto i more. Međutim, brojnim školarcima, osim veselja vezanog uz nadolazeće ljetne praznike, brigu stvara raspored pretrpan posljednjim ispitivanjima i testovima, kao i zaključivanje ocjena, koje će im, u jednu ruku, odrediti daljnji tijek školovanja, pa i karijeru jednoga dana.

Osim djece, navedena tema provlači se kroz cijele obitelji, pa roditelji nerijetko na sebe preuzimaju stres koji njihovo dijete proživljava. Način na koji roditelji kao podrška reagiraju u ovakvim situacijama, uvelike utječe na emocionalni i psihološki razvoj djeteta, te svakako postaje smjernica kojom će se mladi u budućnosti voditi.

Kako bi roditelje osvijestili o stresu i problemima kroz koje njihova djeca prolaze u ovom, za njih ključnom period, te kako bi im prezentirali kako isti utječu na njihovo psihofizičko zdravlje, Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar u suradnji s resornim uredima Grada Zagreba organiziraju tribinu za roditelje pod nazivom  ‘Kraj školske godine – muka ili veselje?’. Tribinu možete pratiti online u srijedu 11. svibnja, s početkom u 18 sati, putem službenog YouTube kanala NZZJZ-a Dr. Andrija Štampar.

O problemu s kojima se školarci, njihovi roditelji, ali i cijele obitelji susreću s dolaskom zadnjih školskih obaveza i zaključivanja ocjena, te negativnim posljedicama istog po psihofizičko zdravlje djece govorit će mr. Andreja Radić, dipl. socijalna radnica. Za sudjelovanje se prijavite na e-mail adresu: andreja.radic@stampar.hr.

The post Online tribina za roditelje: Kraj školske godine – muka ili veselje? appeared first on cityportal.hr.