Prijava

Vaša prijava

Volonterska akcija Ognjište moga kraja u Kravarskom

['europski projekt pokrenimo kok', 'ognjište', 'oš slavko kolar kravarsko']

Satove razredne zajednice ili nastavu u prirodi, učenici Osnovne škole Slavka Kolara u Kravarskom moći će imati u dvorištu škole gdje je u sklopu volonterske akcije “Ognjište mog kraja” izgrađeno otvoreno ognjište. Riječ je akciji u sklopu manifestacije Hrvatska volontira, a čiji je cilj potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Volonterska akcija Ognjište mog kraja u Kravarskom

Ognjište su jučer, uz volontere, izrađivali učenici osnovne škole iz Kravarskog te korisnici terapijske zajednice PET PLUS. Ova aktivnost prijavljena je i pokrenuta u sklopu europskog projekta Pokrenimo kulturu Općine Kravarsko (Pokrenimo KOK).

– Odlučili smo se prijaviti na volontersku akciju i želja nam je bila da zajedno u suradnji sa školom napravimo u školskom dvorištu otvoreno ognjište kojeg bi djeca kasnije mogla koristiti za satove razrede zajednice, ali i nastavu na otvorenome. U akciji su sudjelovala djeca OŠ Slavko Kolar u Kravarskom i to je druga volonterska akcija u sklopu ovog projekta kojeg smo odradili s ovom školom. Prva akcija je bila u listopadu kada smo oslikavali mural Slavka Kolara, a koji je postao trajna uspomena na ovaj projekt koja će ostati generacijama – rekla nam je Sabina Hergić Đorđević, voditeljica projekta Pokrenimo KOK!

Volonterska akcija Ognjište mog kraja u Kravarskom

Ideja i inicijativa je nastala nakon provedene male ankete što kraju najviše nedostaje.

– Djeca kada su bila na izletima najviše su se veselila tome kada su vidjela kako se drugi druže na vanjskom prostoru, a škola ima prekrasno dvorište koje graniči sa šumom i vjerujem kako će ih ovo ognjište i mjesto to će zaista potaknuti druženje, zajedništvo i ljubav prema prirodi – istaknula je Hergić Đorđević.

Ognjište će biti promjera četiri metara i omeđeno trupcima koji će služiti kao klupe za sjedenje.

– Ognjište se neće moći paliti još nekoliko dana jer ima mnogo betona koji se mora osušiti. Iskoristili smo cigle razrušenih kuća, a riječ je o onim pravim starim ciglama koje su djeca sama čistila i bit će dio tog ognjišta. Djeca su s veseljem radila i pomagala, vozili su tačke, trpali zemlju, izuzetno su dobri i drago nam je da im možemo nešto ostaviti u naslijeđe kada projekt završi. Moram posebno naglasiti kako su u projekt uključeni korisnici terapijske zajednice PET PLUS. Dečki su vrijedno radili i bez njih ovo ne bi mogli napraviti, odradili su jedan lavovski posao – naglasila je Hergić Đorđević.

Volonterska akcija Ognjište mog kraja u Kravarskom

Moramo spomenuti kako su upravo nositelji ovog europskog projekta Pokrenimo KOK Uduga PET PLUS, dok su partneri LAG Vallis Colapis, Udruga umirovljenika Općine Kravarsko, KUD Kravarsko i Općina Kravarsko.

 

 

The post Volonterska akcija Ognjište moga kraja u Kravarskom appeared first on cityportal.hr.


Memory games povodom Dana Europe